L’evolució de la pandèmia no tan sols pot analitzar-se per ciutats, sinó també per zones dintre de cada municipi. En el mapa sanitari, aquesta divisió equival a l’àrea bàsica de salut, és a dir, als barris o districtes que tenen com a referència un mateix servei d’atenció primària. A Terrassa hi ha dues d’aquestes àrees bàsiques de salut que s’han situat entre les deu que més casos positius de coronavirus han registrat en els darrers set dies a tot Catalunya.
En concret es tracta de l’àrea bàsica de salut del CAP Rambla, que presta servei al Centre, així com a Can Roca i Poble Nou-Zona Esportiva, entre altres barris. I de l’àrea bàsica de salut articulada entorn del CAP Terrassa Nord, que correspon a Sant Llorenç, Sant Pere Nord, Ègara i Les Arenes-La Grípia i Can Montllor.
En concret, l’àrea bàsica de salut del CAP Rambla era ahir la cinquena de tot Catalunya amb més positius de coronavirus registrats en els últims set dies (un total de 85), segons les dades de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya.
Per la seva banda, la zona sanitària corresponent al CAP Terrassa Nord era la setena amb més casos de Covid identificats en l’última setmana (82). Amb el mateix nombre de positius es trobava l’àrea corresponent a Rubí 2- CAP Anton de Borja.
Pel que fa als indicadors epidemiològics de Terrassa, l’índex de creixement potencial de brot o índex de risc se situava ahir en 350 punts. Aquest és un nivell considerat molt alt i va pujar 18 punts respecte al dilluns.
Taxa de producció
Un altre dels indicadors que serveixen per avaluar l’evolució del coronavirus és la taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment. Ahir, a la nostra ciutat, estava en 1,23. Es considera que la pandèmia està en expansió si aquest índex és superior a 1.
Des del març de l’any passat, a Terrassa han perdut la vida fins a 527 persones a causa del coronavirus, segons el portal DadesCovid. A tot Catalunya, 21.812 persones han mort per la Sars-Cov-2 des de l’inici de la pandèmia.