GEORGINA TEIXIDÓ, directora de comunicació de Cirsa
No imagino viure en una societat sense informació.
Tenim la sort de formar part d’un món on podem triar estar al dia de tot el que passa, tant al nostre voltant com més enllà de les nostres fronteres, cada cop per cert menys físiques quan precisament parlem d’informació.
Busquem i ens arriben notícies i continguts per tots els canals: xarxes socials, converses personals, televisió, ràdio, internet, diaris en paper… Pensant en el dret a la llibertat d’informació, avui podem celebrar el fet de poder seguir comptant amb un mitjà de comunicació de referència i de proximitat. Un dia com avui, Sant Jordi de 1977, naixia el Diario de Tarrasa, i 44 anys després celebrem el renaixement d’una capçalera històrica per a la ciutat, per a la comarca i per a la resta del territori.
El valor del periodisme
Tot i les diferents crisis que s’han produït a nivell empresarial al llarg de la democràcia, un gran nombre de capçaleres continuen vives gràcies a una tasca clau d’informació que han dut a terme per a ciutadans, lectors i no lectors, i d’acompanyament en moments històrics de gran transcendència. El periodisme ha viscut moments de profunds canvis i molts dels mitjans han sobreviscut -i d’altres nous han nascut- sobretot per la voluntat dels seus responsables i propietaris de seguir oferint un servei essencial a la societat i de mantenir el tan apreciat pluralisme informatiu, pilar fonamental de qualsevol sistema democràtic.
En aquest sentit, poder celebrar avui aquest renaixement és motiu de doble alegria. D’una banda, Terrassa continuarà comptant amb aquesta capçalera referent amb un nou format i un projecte de futur que només pot ser un orgull per a les persones que en formen part i per als ciutadans que el podran seguir llegint, consultant i que podran seguir reflexionant i prenent decisions gràcies a la seva informació i els seus continguts. D’altra banda, celebrem el repte que suposa la pròpia transformació digital del conjunt de la societat i dels propis mitjans de comunicació que han de continuar oferint un servei potser encara ara més essencial per a la ciutadania, que necessita estar informada de manera rigorosa, contrastada i propera per combatre les tan temudes fake news. Un servei i continguts que interactuïn amb els lectors i que aquests reconeguin i valorin per la informació de proximitat i de qualitat que els aporta. Que sigui, en definitiva, un referent i una font creïble.
Com a empresa que fa més de 40 anys que és a Terrassa, i orgullosa de continuar vinculada a la ciutat en molts sentits, des de CIRSA volem felicitar a tot l’equip que ha format i forma part ara del Diari de Terrassa, desitjar-li un gran futur i donar suport a un projecte ferm que busca seguir contribuint al desenvolupament de la ciutat, que inverteix per innovar i que persegueix oferir angles de proximitat i guanyar-se la credibilitat dels seus lectors, persones amb criteri que necessiten estar ben informades per continuar sent lliures.