Molt bona notícia per als terrassencs. El Club de Jazz d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals ha anunciat que el 40è Festival de Jazz Terrassa d’enguany se celebrarà del 27 de maig al 12 de juny. Serà una mica més tard de la data tradicional perquè es feia al març, però coincidirà en primavera com és habitual. Evidentment, l’organització està pendent de com evoluciona la pandèmia sanitària per la Covid-19.
Durant els últims dies hem posat èmfasi en la rellevància de Terrassa com a capital cultural. Per tant, la celebració de l’esdeveniment musical com el festival de jazz mostrarà un cop més el potencial egarenc. I més tenint en compte que l’edició de 2020 va arrencar just quan va començar el confinament, el 13 de març, i es va haver de suspendre. Després, es va reprogramar per la tardor i va comptar amb molts músics de l’escena catalana perquè no es podia traspassar fronteres. L’organització espera ara recuperar algunes de les propostes internacionals cancel·lades el març i continua atenta a incorporacions de primer ordre. Com a novetat, s’inclourà el Teatre Principal com a nou equipament per acollir alguns dels concerts de gran format i amb l’objectiu d’incrementar el nombre d’espectadors en l’actual situació de limitació dels aforaments. A primera vista, es tracta d’una bona planificació que, si el coronavirus ho permet, tornarà a ser un èxit.
Feminismes i lideratges
“Feminismes i lideratges transformadors”. Aquest és el lema de la campanya municipal del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Per commemorar aquesta jornada s’han organitzat 27 activitats amb l’objectiu de donar veu a dones terrassenques que lideren diferents espais i que no són prou visibles o prou reconegudes. L’acte central, el 8 de març, consistirà en la instal·lació de cadires buides al Raval de Montserrat, identificades cadascuna d’elles amb una dona. L’acte institucional tindrà lloc el 4 de març i serà una taula rodona en línia sobre lideratges feministes amb la participació de quatre dones líders en els seus àmbits. Durant els pròxims dies es debatrà molt sobre la situació de la dona. Cal avançar en els seus drets des de tots els àmbits. Tanmateix, la prioritat és l’erradicació de la violència masclista. Però també s’ha de tractar la situació laboral de la dona. La crisi econòmica provocada per la pandèmia ha impactat en el mercat laboral femení. Si més no, les dones són les més afectades en les dades de l’atur. En aquest marc, ens trobem amb el lideratge. Les dones aporten als càrrecs una sèrie de qualitats que són imprescindibles per a governar bé. Les directives destaquen la rellevància d’aquestes capacitats per liderar les organitzacions. El problema és que encara hi ha poques dones que puguin posar en pràctica aquestes habilitats. Reivindiquem-ho.