Esports

Font: “Mantindrem la mateixa estructura de l’equip”

Xavi Font, l’entrenador que va fer les gestions perquè Magí Serra arribés a la banqueta de l’Handbol Terrassa, és el mateix que ara ocuparà la vacant deixada pel de Cardedeu, que des d’aquesta setmana es troba a la ciutat italiana de Sàsser per entrenar el segon classificat de la Serie "A" italiana, el Raimond Handball Sassari de Sardenya. Des del mes d’octubre, Font va ocupar el càrrec de segon entrenador d’un Handbol Terrassa que coneix prou bé, ja que el va entrenar entre els anys 2009 i 2015 i hi va tornar el 2019. Les circumstàncies l’han dut ara a haver-se de fer càrrec d’un equip que es troba en una posició còmoda a la taula classificatòria en l’exercici de la seva estrena a la Primera Divisió Nacional, una categoria molt més exigent que la Lliga Catalana, on va militar les darreres temporades.

Xavi Font es mostra convençut que tot i les baixes del central Fran Martínez i l’extrem Jairo Gómez, i la de l’entrenador Magí Serra, el conjunt terrassenc aconseguirà la permanència a Primera Nacional, que era el gran objectiu de la temporada.

Una opció probable
"Sabíem que la marxa del Magí era una cosa que podia passar. No estava prevista, però era previsible. Ja va signar el seu contracte amb la condició que podria alliberar-se’n si li arribava una oferta d’un equip professional, com així ha estat", assenyala Font. El nou entrenador de l’Handbol Terrassa coneix bé tant la casa com els jugadors, molts dels quals va tenir ja a les seves ordres.

Pel que fa a l’anterior entrenador, a qui coneix perfectament, Font comenta: "En Magí va treballar molt bé amb l’equip, especialment en l’aspecte defensiu. En aquest sentit, mantindrem la mateixa estructura de l’equip, que penso que estava funcionant prou bé. Cada entrenador té la seva pròpia mirada, però no tindria cap sentit ni cap utilitat que ara arribés jo i ho canviés tot", conclou el nou entrenador de l’Handbol Terrassa.

Tot i que els darrers resultats no han estat massa bons (porta sis jornades sense guanyar), l’Handbol Terrassa es troba amb vuit punts d’avantatge sobre les dues posicions de descens, que ocupen actualment Banyoles i Palautordera. Amb aquest darrer equip, el penúltim, té pendent encara el partit de la quinzena jornada, que es recuperarà el mes de març.

Els terrassencs són onzens amb 12 punts (5 victòries, 2 empats i 10 derrotes). Els dos propers partits són claus: dissabte visitarà un Poblenou a qui va salvar fa dos anys i el vinent el La Salle Montcada.

Sosté Font que és normal que l’Handbol Terrassa estigui pecant d’inexperiència. "El ritme d’aquesta categoria no té res a veure amb el de la Lliga Catalana. Aquí no et pots relaxar ni cinc minuts. Cal jugar al límit durant els 60. Però estic convençut que aquesta adaptació acabarà arribant". A l’equip li queden 13 partits per disputar i, si no hi ha un daltabaix, aconseguirà mantenir-se. "Si mantenim la intensitat defensiva que Magí ha donat a l’equip i lluitem tots els partits fins al final, ens salvarem sense problemes. Ara el que toca és tornar a guanyar un partit", comenta.

To Top