Terrassa

L’atenció primària ha actuat com a dic de contenció de la Covid

El paper de l’atenció primària en aquesta segona onada de la Covid 19 ha estat clau per la contenció de la pandèmia, actuant “com a dic de contenció, tallant les cadenes de transmissió”.

Jaume Boadas es mostra convençut que si la segona onada ha estat “més gestionable, malgrat la intensitat, ha estat gràcies als professionals de l’atenció primària, que han suportat una càrrega molt important”. Durant els darrers mesos han hagut de donar resposta telefònica a l’atenció als malalts crònics i treballar intensament en la detecció i el rastreig de contactes. “Ara estem recuperant la normalitat i en la majoria dels CAPS els pacients ja han pogut recuperar al seu metge habitual i la seva infermera”.

Les plantilles de la primària han format part dels equips dels gestors Covid, que s’han reforçat amb professionals administratives, metges i infermeres. “La pressió encara es manté per sobre de la situació normal -explica Boadas-. A la recuperació dels pacients crònics se suma la detecció i els rastrejos Covid”, que es mantindran en el futur, en paral·lel a la campanya de cribratges anunciada per Salut.

To Top