Terrassa

L’Hospital de Terrassa no permet les visites des d’avui

A partir d’avui l’Hospital de Terrassa no permet l’accés de visites als pacients ingressats a planta. El centre endureix d’aquesta manera l’accessibilitat, que durant la darrera setmana estava permesa un cop cada 48 hores i en horari de tarda. L’evolució epidemiològica ha empès al centre hospitalari a tancar portes amb l’objectiu de "garantir la seguretat dels pacients i els professionals", comunicava ahir el CST.

En les mesures de restricció que avui implanta l’Hospital de Terrassa hi ha excepcions. Podran accedir al centre familiars i acompanyants dels pacients de pediatria, de les persones amb discapacitat o amb necessitats especials i en el cas dels malalts terminals. També podran estar acompanyades les dones embarassades en la sala de part i en l’àrea de maternitat.

Pel que fa a la comunicació i la informació amb les famílies, el Consorci "ha definit els circuits per tenir una comunicació directa" entre els professionals sanitaris i els familiars. La restricció de les visites amplia la necessitat d’informació que precisen les famílies", apunten des del Consorci. Quan l’ingressat sigui una persona autònoma i pugui traslladar la informació a la família ho farà, sempre amb el seu consentiment. Si no disposa de mòbil, des de la planta se li facilitarà la comunicació via tauleta o videotrucada.

Pel que fa a l’atenció ambulatòria, només entraran acompanyades les persones dependents i els infants. La mesura afecta les consultes externes de l’Hospital de Terrassa, a les proves diagnòstiques, a l’àrea de laboratori, a les proves analítiques i a la diagnosi per la imatge (radiografies, ecografies, tacs, etc.).

En el cas de les intervencions quirúrgiques, la situació continua com ara. Si són ambulatòries, els familiars o acompanyants podran entrar el centre amb el pacient, esperar fins a conèixer el resultat de la intervenció i per acompanyar a la persona a casa.

Si la intervenció comporta ingrés, els acompanyants es podran esperar fins a rebre la informació mèdica i després hauran de marxar.

L’Hospital de Sant Llàtzer
El tancament de l’Hospital de Sant Llàtzer es farà efectiu demà dissabte, un dia després de l’Hospital de Terrassa. La comunicació amb les famílies serà a través del personal assistencial i també es posarà a disposició de les famílies la comunicació amb els pacients per videoconferència.w

To Top