Ahir, divendres, va fer una setmana de l’inici de la vaga indefinida convocada per les forces sindicals UGT, CCOO, USOC i SINDI-CAT al sector del transport sanitari, a la que han estan cridats uns 5.500 treballadors del transport sanitari urgent i no urgent, i el col·lectiu que segons els sindicats segueix patint el menysteniment i la indiferència del CatSalut i el SEM. La protesta va pujar de to i ahir pel matí un bon nombre de professionals del transport sanitari, entre ells una significativa participació de terrassencs, es van concentrar davant la seu del CatSalut a Barcelona, concretament a la Travessera de les Corts – davant l’Edifici Maternitat. Va ser una acció de protesta que s’enmarca en la setmana d’aturada.
Els treballadors de les empreses privades d’ambulàncies reivindiquen millors condicions laborals i l’equiparació a les dels empleats de l’empresa pública Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).
Actualment, segons Ramon Vilella, responsable del sector del transport sanitari de FeSP-UGT de Catalunya, "treballem més de 200 hores a l’any que ells i, de mitjana, el nostre salari és d’uns 400 euros més baix", a part d’altres conceptes com a dies de lliure disposició i millors condicions de treball en general.
"Fa quatre anys que negociem el conveni col·lectiu. Això no pot ser, i més després del que hem passat", ha dit, en relació a la pandèmia, ha dit Vilella.
Retallada salarial
La vaga es va convocar després que la patronal del sector, ACEA, va anunciar una "retallada salarial" que afectarà les empreses de plantilles contractades per la Generalitat per dur a terme les funcions de transport sanitari i les negociacions amb els sindicats finalitzessin sense acord. En dues sessions de mediació convocades pel Tribunal Laboral de Catalunya per intentar evitar aquesta vaga indefinida, ni el CatSalut ni el SEM es van presentar. Els sindicats mantenen les mobilitzacions i han convocat noves protestes els dies 23, i 30 d’octubre, i també piquets informatius en diversos hospitals, a més de reunions amb partits de Parlament de Catalunya per explicar la seva situació laboral.