Esports

L’esport català aturarà la seva activitat durant quinze dies

Totes les competicions esportives d’àmbit català, federades, escolars o privades, quedaran ajornades durant dos caps de setmana segons va anunciar ahir la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). Està previst que avui confirmi aquesta aturada el PROCICAT com a mesura dins les restriccions severes que prepara el govern català per contenir els brots de coronavirus dels darrers dies. El paquet de decisions entrarien en vigor abans del cap de setmana, però les federacions catalanes ja assumeixen el seu compromís de reduir les competicions per contribuir a aturar la mobilitat durant els caps de setmana a tot Catalunya. Segons s’explica en aquest comunicat, els entrenaments es podran seguir fent amb normalitat i aplicant les mesures i protocols de seguretat establerts.

Les mesures no afectaran l’esport professional ni les competicions dins el calendari estatal o internacional. Per tant, el pròxim cap de setmana s’aturaran totes les competicions d’àmbit català. S’entén, encara que no hi ha confirmació oficial, que competicions com la Tercera Nacional de futbol, amb la participació de Terrassa FC i San Cristóbal, que comença aquest cap de setmana, o la Divisió d’Honor de waterpolo, que també arrenca aquest dissabte en categoria masculina i femenina amb la participació del CN Terrassa, sí podran desenvolupar la seva activitat donat que tenen abast estatal. En el mateix cas es trobarien altres lligues ja en marxa amb participació terrassenca, com els campionats estatals de hockey o la Primera Nacional d’handbol.

Bàsquet territorial
En canvi el bàsquet territorial, que començava els campionats aquest cap de setmana, haurà d’ajornar l’inici. De la mateixa manera que s’aturaran les competicions territorials de futbol, futbol sala, handbol o voleibol, per citar alguns dels esports que ja tenen la temporada en marxa. A més, tot l’esport formatiu i escolar s’aturaria també de forma immediata.

En una reunió de la UFEC i totes les federacions esportives catalanes amb el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, es va explicar que “l’empitjorament de les dades de contagis es produeix perquè els caps de setmana hi ha una mobilitat familiar fora dels municipis que incrementa molt el risc”, va dir Figueras.

Aquesta decisió, que encara haurà de validar un jutjat, no afectaria els entrenaments, ni els usuaris de les instal·lacions esportives ni dels gimnasos. “Som conscients de la situació que estem vivim i ho acceptem amb resignació”, va assegurar Gerard Esteva, president de la UFEC. “Però hem de deixar clar i ser contundents que l’esport no és el problema. Hem tingut casos, però hem actuat per garantir la traçabilitat i aplicat tots els protocols amb SGE i Salut”, afegeix Esteva.

Les federacions esportives catalanes demanen que l’aturada sigui només de dos caps de setmana, tal com s’ha plantejat, i que es pugui retornar a l’activitat en la situació actual.

To Top