Diari de Terrassa

Sàmper, conseller

L’advocat Miquel Sàmper, fins ara regidor de Junts per Terrassa a l’Ajuntament, va ser nomenat ahir pel President Quim Torra nou conseller d’Interior en substitució de Miquel Buch. La designació de Sàmper, de 53 anys, es va produir en el marc de la remodelació del Govern que va donar a conèixer ahir Torra i que va suposar la sortida de l’executiu de dos consellers més: Àngels Chacón (Empresa i Coneixement) i Mariàngela Vilallonga (Cultura). Aquests han estat relevats per Ramon Tremosa i Àngels Ponsa, respectivament.

La crisi de govern s’ha generat després de la fractura entre JxCat i el PDeCAT (fet que és clau en el relleu d’Àngels Chacón, que és encara militant d’aquest últim partit) i a les portes que aquest mes se celebri una vista al Tribunal Suprem que pot ser decisiva per a la possible inhabilitació de Torra. Els tres nous consellers van prendre possessió dels seus càrrecs ahir a la tarda. El relleu de Buch ja havia estat a sobre la taula arran dels xocs entre manifestants independentistes i Mossos d’Esquadra després de la sentència del procés, el passat mes d’octubre. Finalment, Buch es va mantenir en el càrrec, malgrat la seva tensa relació amb Torra i un sector de JxCat, que reclamava la seva substitució. Arribat el moment de remodelar l’Executiu català, Torra, que havia perdut la confiança en Buch, ha triat Sàmper, qui fos alcaldable en les últimes eleccions municipals per part de Junts per Terrassa i és molt pròxim al terrassenc Lluís Puig, exconseller de Cultura desplaçat a Bèlgica en el marc judicial del “procés”, i al mateix Carles Puigdemont.

advocat de prestigi

Sàmper, de pare andalús i mare melillenca, va creixer en el barri de Montserrat de la notra ciutat i té quarte fills.Llicenciat en Dret i en Ciències Polítiques i de l’Administració ha dedicat bona part de la seva trajectòria professional a l’advocacia, especialment en assumptes civils, penals i matrimonials. Ha estat Degà del Col·legi d’Advocats de Terrassa, president del Consell de l’Advocacia Catalana i adjunt a la presidència del Consell General de l’Advocacia Espanyola. Va ser, també, un dels impulsors de la primera Oficina d’Intermediació Hipotecària de l’Estat Espanyol.

L’any 2015 va ser candidat de CiU a l’alcaldia de Terrassa, quedant en quarta posició amb tres regidors. Després de les eleccions va optar per abstenir-se, facilitant la investidura de Jordi Ballart, candidat del PSC, com a alcalde, en detriment del pacte que proposaven Terrassa en Comú i ERC. En part d’aquella legislatura va ser tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica. Quatre anys després, Sàmper, com a membre del PDeCat, va repetir a les llistes del partit, aquest cop sota la marca electoral de Junts per Terrassa, com a número dos del conseller Lluís Puig que ja estava desplaçat a Brussel·les. Puig no va poder recollir l’acte de regidor, a la qual va renunciar (en el seu lloc va entrar a l’Ajuntament Meritxell Lluís). Ara al Consistori egarenc, Sàmper serà relevat per Montse Trullàs. De 55 anys, Trullàs es mestra de formació d’adults a l’escola Anna Murià de Terrassa. “Vaig començar com a mestra de català del CIC i he treballat fent classes en diferents barris, on he pogut conèixer la diversitat i les diferents realitats socials”, diu en la seva presentació com a candidata. Als fòrums polítics i judicials, a Samper se’l recorda per la seva reacció durant el judici contra l’independentisme. El seu moment més destacat a nivell tant jurídic com polític, i amb gran repercussió mediàtica, va ser quan va interposar una denúncia contra un agent de la Guàrdia Civil en 2019 per la declaració del policia en el Tribunal Suprem durant el judici del “procés”. L’efectiu policial el va acusar d’animar” a la protesta “gens pacífica” contra els funcionaris que duien a terme el registre de la seu de l’empresa de paqueteria Unipost el setembre de 2017. Miquel Sàmper va assegurar ahir que lluitarà per una “policia justa”.

“Sóc advocat amb una llarga trajectòria en el camp de la justícia. Conec com funciona el sistema judicial”. Treballarà per a “armar una policia que miri per la seguretat de tots a l’una que vetlli pels drets fonamentals”.

To Top