Esports

La Lliga continua en “stand by”

La Federació Espanyola s’ha reunit aquesta setmana amb les diferents territorials i s’ha acordat demanar un pla avalat pels poders públics per tal de poder iniciar amb garanties les diferents competicions no professionals. A la reunió amb les federacions territorials s’ha acordat per unanimitat “treballar amb l’objectiu necessari que es concreti amb les autoritats esportives i sanitàries de cada Comunitat Autònoma quins són els requisits essencials i mínims per tal de poder començar com més aviat millor a disputar les competicions que correspon organitzar a les federacions territorials”. La Federació no parla de dates. Vol que la temporada vinent pugui començar quan abans millor, però destaca que la seguretat sanitària és, com sempre ha estat, la prioritat. El què sí ha deixat clar és que s’anunciarà l’inici de les competicions 30 dies abans.

incertesa absoluta

És a dir, en el cas de la Tercera Divisió no es començarà la lliga, en cap cas, fins al cap de setmana del 20 de setembre en el millor dels casos. El Terrassa FC, per exemple, tenia previst començar la seva pretemporada el proper dilluns. No serà així.

El conjunt de federacions esportives espanyoles d’esports d’equip s’ha reunit amb el COE i ha sol·licitat una trobada urgent amb les autoritats competents per a conèixer el marc de garanties sanitàries i jurídiques que cal aplicar i exigir als participants en les competicions estatals. En la mateixa situació que el futbol es troben el bàsquet, l’handbol, el waterpolo, la natació i el hockey. En aquest darrer cas, la Federació Espanyola tenia fixada la data del 20 de setembre per iniciar la temporada. Com en la resta de casos, tot segueix a l’aire, esperant com evoluciona la pandèmia.

To Top