Diners

L’últim hit en xarxes socials, el “Tik Tok”, també pot arribar al món empresarial

Tik Tok”, aquesta es la darrera bogeria en les xarxes socials. És una aplicació que ha tingut un gran creixement i els experts apunten que pot tenir un recorregut per les empreses. Es una nova oportunitat de mercat. Quan semblava que ja s’havia vist tot, sorgeix la sorpresa i una nova xarxa social s’imposa en una part de la nostra societat. “Tik Tok” és actualment una de les “app” més descarregades a nivell mundial en els darrers sis mesos i pertany a una empresa que es diu Bytedance. “Tik Tok” bàsicament és un lloc on crear i compartir petits clips musicals de quinze segons amb molts efectes especials i senzills de fer servir, de manera que qualsevol usuari pugui fer el seu vídeo sense ser cap expert.

Com en altres xarxes socials es pot veure el que altres publiquen, cercar per “hashtags” d’interès, dir si t’agrada, comentar o compartir un videoclip. També ofereix un xat i un pàgina de perfil similar a “Instagram” on, a més de les dades, es mostren tots els videoclips penjats. El seu gran creixement i la seva comunitat de seguidors és el que fa que aquesta nova xarxa social sigui interessant a nivell empresarial, ja que suposa un nou canal on impactar de forma diferent als possibles usuaris d’una marca, producte i també un servei.

Sembla clar, segons els experts, que marques de roba, d’esport, de joguines, de videojocs i de centres comercials, entre d’altres, haurien de ser els primers interessats en utilitzar el canal “Tik Tok” com una nova forma de connectar amb el seu públic

Els “centennials” han estat els grans impulsors de la xarxa social “Tik Tok” i, encara que no siguin uns grans consumidors, són el públic que ens marca el futur i cal tenir-lo en compte per conèixer els nous gustos del mercat. Els “centennials” o “Generació Z” són els nadius digitals que arriben a un món laboral on predomina la tecnologia i la immediatesa. Actualment, els joves d’aquesta generació, estan encara en el col·legi i altres estan per culminar els seus estudis superiors per a integrar-se al món laboral.

Els “centennials” són els primers a néixer amb un telèfon intel·ligent sota el braç, per la qual cosa l’accés a la tecnologia i la informació és una cosa que sempre han tingut molt a mà. Aquesta situació repercuteix en la seva manera d’entendre el món.

Segons Santi Rius, assessor de màrqueting “on-line” de la patronal Cecot “el més important a l’hora de triar què fer en una xarxa social és saber molt bé quins són els nostres objectius i veure si el que ens permet fer hi encaixa o no. En últim cas és aconsellable que no la fem servir, ja que perdrem el temps i els diners”.

Rius, director de Creat360, dona alguns consells per rendabilitzar la xarxa social “Tik Tok” a nivell empresarial. El primer pas és la creació d’una pàgina d’empresa amb un bon perfil. També adaptar els anuncis al format de videoclip i procurar que tinguin una certa qualitat. S’ha de tenir en compte al públic al que es dirigeix: el 90% dels usuaris de “Tik Tok” estan per sota dels 35 anys, més del 60% tenen estudis superiors i bona part són molt actius en aquesta xarxa. Malgrat aquestes dades, també és cert que “Tik Tok” està creixent en un grup de persones de més edat i que volen simplement pasar-ho bé.

Entre els consells figura esbrinar el millor horari per publicar en funció del públic, però cal tenir en compte que les estadístiques diuen que de set de la tarda a la mitjanit és la millor franja. Cal utilitzar una comunicació adaptada al contingut procurant que sigui fresc i divertit i pensa que és més important la immediatesa i l’efectivitat. Un altre aspecte es pensar quins reptes, challenges o accions similars es poden integrar o promoure.

Un altre element claur es trobar una freqüència de publicació en funció dels objectius però procurant no cansar als seguidors. Per comenár es bo una publicació setmanal.S’ha de connectar amb els usuaris i procurar seguir a tothom que et segueixi, contestar a tothom que interaccioni i ser agraït. S’ha de valorar si val la pena fer publicitat en aquesta xarxa social i estudiar les diferents ofertes que permet. Per últim, una opció que es pot provar és fer servir els “influencers” que ja tinguin una audiència interessant o, encara millor, els “microinfluencers” especialitzats.

To Top