Diari de Terrassa

Per què no fan la selectivitat a casa?

Sorpresa, malestar, indignació, rabia… És el que mestres i alumnes de l’INS Can Jofresa de Terrassa senten davant “la injustícia” d’haver de traslladar-se durant quatre dies a fer els exàmens de selectivitat a la UAB a Bellaterra, quan la majoria de centres de Terrassa (desconeixem si hi ha més casos) han pogut quedar-se a la ciutat.

En aquesta convocatòria de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), com a mesura de seguretat per evitar desplaçaments i contagis, un miler d’estudiants de batxillerat de centres de Terrassa han pogut examinar-se a les aules habilitades a l’Escola Pia, l’INS Torre del Palau, l’INS Terrassa, l’escola Vedruna Vall i el Campus de la UPC.

“Dijous de la setmana passada vam saber que havíem d’anar a la UAB a fer la selectivitat. Ens va sorprendre perquè s’havia dit que per evitar riscos i per reduir la mobilitat sempre que es pogués es farien les proves a Terrassa. Pensàvem que els nostres alumnes es quedarien a la ciutat, que té aules universitàries i centres de secundària”, explica Núria Viñas, coordinadora pedagògica i coordinadora de batxillerat de l’INS Can Jofresa i vocal del centre a les PAU. El correu electrònic que comunicava l’assignació del centre on s’examinaven els 30 joves, enviat per l’Oficina d’Accés a la Universitat, va arribar dijous al migdia. “Vam haver de prendre una decisió ràpida perquè només teníem un dia per organitzar-nos tenint en compte que dilluns era festa i dimarts era el primer dia de les PAU”, relata la professora Núria Viñas. “No volíem córrer riscos i vam contractar un autocar, que era una despesa amb què no hi comptàvem (al voltant de 450 euros)”, afegeix.

Divendres els batxillers de Can Jofresa van començar a saber de molts centres de Terrassa que es quedaven a fer els exàmens a la ciutat. “No teníem resposta. Per què un grup reduït de 30 alumnes com el nostre no ha pogut examinar-se a casa? Per què centres de fora s’han desplaçat aquí en lloc de fer-ho a Bellaterra?” es pregunten. “Els nostres alumnes i l’institut hem tingut una despesa extra: autocar i bitllets de tren de tornada. Els altres han pogut anar a peu, dinar i descansar a casa. No entenem el criteri, perquè ens han fet córrer un risc innecessari”, lamenten.

La directora va preguntar per telèfon a la UAB però cap responsable la va atendre, tampoc a aquest diari. Va trucar al Consell Superior d’Universitats on no li van saber donar resposta. Van reconèixer que hi havia hagut descoordinació. Ara farà una queixa formal.

To Top