Diners

CCOO presenta propostes per ajudar a reconstruir la Terrassa post Covid 19

Aquesta crisi sanitària del coronavirus, que ha sacsejat tots els àmbits, està deixant moltes famílies en precari. “En aquesta situació d’emergència hem de posar al centre les persones, aquelles tenien un sou i ara són a les cues dels bancs dels aliments. Les persones són el motor de la societat i s’han de rescatar”, va defensar ahir Enrique Rodríguez, secretari general de CCOO al Vallès Occidental-Catalunya Central, en una roda de premsa amb Maribel Ayné, secretària de Polítiques d’Igualtat, Cultura i Comunicació. “Per això, a més d’exonerar les empreses de càrregues fiscals també hem d’atendre les necessitats dels treballadors afectats per la crisi”, va afegir el secretari general.

En aquestes circumstàncies, el sindicat ha dissenyat un ampli document de propostes per a la reconstrucció social i econòmica de Terrassa, incidint en la cooperació de tots els agents socials i econòmics, les entitats socials i veïnals, la comunitat educativa i altres agents socials. “Ara és el moment de reformular prioritats des de la cooperació per reunir esforços, idees i aplecs de compromisos per sortir d’aquesta crisi”, defensen.

Aquest document de propostes va adreçat als ajuntaments i també a la resta d’administracions. El secretari general Enrique Rodríguez ha aprofitat per criticar que CCOO no ha participat en el naixement del Pacte de Ciutat a Terrassa, mentre que “a Sabadell hem tingut millor sintonia amb l’alcaldessa, hem pogut aportar les nostres propostes i tenir més participació”, ha manifestat.

Per al secretari general de CCOO a la comarca les polítiques socials són essencials per ajudar la població i reactivar l’economia. “La foto recent de l’alcalde amb la patronal no és molt afortunada. Hem de posar les mesures socials per rescatar les persones en primer lloc”.

Per la seva banda, la secretària de Polítiques d’Igualtat, Cultura i Comunicació de CCOO, Maribel Ayné, va presentar als mitjans de comunicació les propostes del document que aborden des de millores de les prestacions socials, fins a les polítiques sanitàries i sociosanitàries, la garantia d’ingressos públics, els drets de la ciutadania, un nou model de ciutadania, les polítiques de sostenibilitat, la formació ocupacional, les polítiques actives d’ocupació i les polítiques industrials i sectorials, entre d’altres.

“Ara hem de construir propostes per impulsar una sortida de la crisi que posi al centre de la represa de l’activitat les persones, la salut, la vida i el valor del treball”, va comentar Maribel Ayné.

CCOO vol la creació d’un òrgan municipal de concertació social, conformat pels agents socials i econòmics més representatius per la reactivació social i econòmica. També proposa consells de participació sectorials.

Respecte a les prestacions socials destaquen que “els recursos han d’anar en una sola direcció. Hem d’anar plegats i la renda garantida de la ciutadania ha de ser compatible amb l’ingrés mínim vital”, reclama el secretari general del sindicat a la comarca.

També proposen dotar de més beques menjador les famílies necessitades i d’ajuts a la conciliació i a les famílies monoparentals. A més, aposten per la creació d’un Institut Català de Dependència per potenciar i tenir cura de les persones malaltes.

Altres perfils de la població que preocupen a CCOO són “les persones majors de 55 anys, les dones soles desocupades amb fills i les d’una franja de 16 a 30 anys que no poden accedir al mercat de treball”.

Els representants sindicals han felicitat l’Ajuntament pel programa de casals “+Estiu”, que està dotat de més places i més beques.

CCOO en aquesta crisi ha donat assessorament gratuït a tots els treballadors i ha realitzat una tasca de suport social. “Hem atès per telèfon fins i tot alguna crisi d’ansietat en persones amb situació molt precària i hem repartit material escolar a més de 100 famílies de Can Tusell i Guadalhorce”, explicà la sindicalista Maribel Ayné.

To Top