Esports

L’Handbol Terrassa no pujarà

a Lliga Catalana d’Handbol es va interrompre el 12 de març a conseqüència de l’estat d’arlarma. Com ha passat amb la resta d’esports de categories no professionals, la competició es va donar per acabada. Segons ha decidit la Federació Espanyola, només el primer classificat de cada territorial jugarà la propera temporada a la Primera Nacional, la tercera categoria en importància de l’handbol espanyol.

Per tant, l’Handbol Terrassa, que quan faltaven quatre jornades anava segon a dos punts del líder, l’Handbol Sabadell, no pujarà i seguirà jugant per tercera temporada consecutiva a la Lliga Catalana. Només el líder, l’Handbol Sabadell, ha aconseguit l’ascens. Els homes que prepara Xavi Font, alhora director esportiu de l’entitat, anava líder justament la jornada anterior, empatat a 29 punts amb els sabadellencs. Però en la darrera jornada que es va disputar, els egarencs van caure a casa per 30 a 30 davant del La Salle Bonanova, mentre que els sabadellencs guanyaven, també a casa, al Vilamajor. Aquest darrer partit del 8 de març va esdevenir clau.

Ricard Guardeño, president de l’Handbol Terrassa, lamenta que el seu equip no hagi pogut assolir l’ascens després de signar una excel·lent temporada. “Hem fet les coses molt bé, però fa uns dies vam parlar amb representants de la Federació Espanyola i ens van deixar clar que només el primer pujaria. A Primera Nacional hi ha set grups. El català l’integren només equips catalans i pujar no ens hauria suposat una despesa massa més important. No hem tingut gens de sort”.

Considera Guardeño que “segurament hauria estat més just establir la classificació final de la primera volta per decidir l’ascens, ja que tots havíem jugat contra tots”. Llavors, l’Handbol Terrassa anava primer amb 21 punts, un més que els sabadellencs. A banda, es dona la circumstància que tots dos equips tenien pendent el partit de la divuitena jornada que els havia d’enfrontar a Sabadell. A la primera volta, els de Font es van imposar per set gols (31-24) a Can Jofresa. Un triomf per la mínima hauria deixat els terrassencs primers i haurien pujat.

yago flores marxa a galícia

Un cop la Federació Espanyola els ha confirmat ja que s’han quedat sense opcions de jugar la propera temporada a la Primera Nacional, Xavi Font, que seguirà exercint d’entrenador i de director esportiu de l’entitat, treballa ja en la planificació de la plantilla per a la temporada vinent.

No s’esperen massa modificacions. Ara per ara, l’única baixa assegurada és la del pivot gallec Yago Flores, que ha rebut una oferta de l’Atlético Novas, un equip de la ciutat pontevedresa d’O Rosa. “Si haguéssim pujat s’hauria quedat”, assenyala Guardeño al respecte.

El club terrassenc no descarta una segona baixa i està en negociacions per tal d’incorporar entre dos o tres nous jugadors de cara a la temporada vinent, que serà la tercera consecutiva a la Lliga Catalana. L’objectiu seguirà sent, un any més, l’ascens de categoria.

L

To Top