Com cada any, la família López es preparen per al seu habitual viatge familiar. Enguany, la seva destinació és una illa paradisíaca, d’aquelles que només es veuen a les pel·lícules. És estiu, el clima immillorable i l’illa ben allunyada del brogit de la gran ciutat. Els López, que són madrilenys, són sis. Fer un viatge els surt força car. Aquest any, però, no tenen problemes, ja que acaben de rebre una herència multimilionària que els ha deixat una familiar anomenada Amancia Ortega. Al primer mes ja s’havien gastat la meitat dels diners. Han decidit posar seny a la situació i emprar la resta dels diners en el viatge.
Els escape rooms, tant presencials com virtuals, estan de moda. I aquest n’és un acabar de sortir del forn. Es tracta d'”Un viaje inesperado”, la història que es trobaran tots aquells que vulguin al lloc web srunners.com, creat per quatre joves terrassencs aficionats als escape rooms, uns jocs d’aventura físic i mental que consisteix a tancar un grup de jugadors en una habitació, on hauran d’esclarir un misteri abans d’un temps predeterminat. Més o menys com els protagonistes del film espanyol de l’any 2007 “La habitación de Fermat”.
L’Álex, la María José, el David i el Pol, tots ells d’entre 20 i 25 anys, són assidus als locals d’escape room de la ciutat. Els apassionen aquesta mena de jocs i fins abans de l’estat d’alarma hi jugaven de manera presencial.
“Arrel del fet d’haver d’estar confinats a casa se’ns va acudir que podíem crear un escape room virtual en el qual hi pogués participar tothom qui volgués”, explica Álex Redondo, l’informàtic del grup. “Ens agrada molt anar a diversos escape rooms i viure les experiències. A Terrassa n’hi ha diversos. El que més m’agrada és “Protocolo Stranger”, basat en l’univers de la sèrie de Netflix Strangers Things. Després fem ressenyes”, comenta aquest educador infantil de 20 anys.
un joc amb moltes visites
El dia 1 de maig van llençar el joc al seu lloc web srunners.com i des de llavors no ha parat d’entrar-hi gent. Està pensat per jugar-hi en grups d’entre 2 i 6 persones, que poden fer-ho cadascun des de casa seva i comentar la jugada mentre juguen. La durada és d’entre 60 i 90 minuts i el nivell de dificultat és mig-alt. No cal pagar res, ni registrar-se. Simplement entrar a la pàgina a través del mòbil, la tauleta o el portàtil, triar un avatar (qualsevol dels sis protagonistes) i començar a jugar.
Només cal tenir a mà llapis i paper per fer les habituals anotacions d’aquesta mena de jocs d’investigadors i activar el so, que tindrà un paper rellevant en algunes de les proves que cal superar. I per si algú s’encalla, sempre es pot demanar una pista o, directament, fer una consulta als quatre creadors.
“El joc es basa fonamentalment en la deducció. És molt important la compenetració entre els membres del grup, ja que hi ha algunes tasques una mica complicades que requereixen d’una bona compenetració. A nosaltres ens agrada molt que els escape rooms presencials estiguin ben ambientats i a l’hora de fer el joc hem intentat cuidar molt aquests detalls, com la fotografia o els vídeos”, comenta Àlex. Abans de presentar-lo, el van ensenyar a alguns amics. “Ens van donar idees que vam utilitzar i vam perfeccionar alguns rols”, explica.
JA PENSEN EN UN ALTRE JOC
Amb els seus amics terrassencs María Jesús Cascales, tècnica d’integració social, i els germans David i Pol Tosca (enginyer químic i estudiant de robòtica respectivament), Redondo s’està plantejant la possibilitat de generar un segon joc i posar-lo a l’abast de tots els aficionats als escape rooms, que en són molts.
“Només pretenem oferir una alternativa per entretenir la gent durant el confinament. Però hem gaudit molt durant el procés de creació del joc”. Malgrat tot, els quatre amics egarencs estan desitjant que es tornin a obrir els locals d’escape room per seguir vivint aventures de manera presencial, que és com els agrada fer-ho.