Esports

Doble ascens egarenc

La pandèmia de la Covid-19 ha propiciat que, també en l’handbol, no s’hagin pogut acabar les lligues ni disputar els “play off” d’ascens. Aquesta circumstància ha dut a la Federació Catalana a optar per ascendir de categoria els equips que estaven en zona de “play off”. A la Lliga Catalana, el primer equip de la ciutat, l’Handbol Terrassa, ocupava la segona plaça en el moment de l’aturada de les competicions i podria aconseguir en les properes setmanes l’ascens a la Primera Nacional.

Hi ha dos equips terrassencs per als quals l’ascens de categoria és ja un fet. Es tracta de l’Handbol Ègara i de l’Handbol Terrassa femení, que jugaven a Segona Catalana i són ja equips de ple dret de la Primera Catalana i la Primera Catalana femenina respectivament.

L’Handbol Ègara era colíder d’un dels dos grups de la Segona Catalana masculina amb els mateixos 33 punts que el Banyoles “B” quan quedaven sis partits per disputar. Tenien el “play off” més que assegurat, però l’aturada de la competició els ha dut a ser ja oficialment nou equip de Primera Catalana.

El conjunt que entrenen a sis mans Santi Feiner, Fernando Berbel i Gabri Hernández serà un dels vint-i-tres equips que integraran la temporada vinent la Primera Divisió Catalana, que quedaran repartits en dos grups.

Tot i que no està clar encara quin serà el sistema de competició, els quatre primers podrien aspirar a les tres places d’ascens a Lliga Catalana, mentre que els quinze darrers lluitarien per les vuit places de descens. “Aquesta regularització podria ser massa traumàtica i la Federació està estudiant la possibilitat de fer-ho en dos o tres anys”, assenyala Santi Feiner, un dels entrenadors de l’equip. Tot i celebrar l’ascens, Feiner entén que l’equip anava molt ben encarat per tal d’aconseguir-lo a la pista. Presentava un balanç de 16 victòries, un sol empat i 3 derrotes i tenia els mateixos punts que el líder. Pel que fa a les possibilitats de fer una bona temporada a Primera Catalana, el tècnic egarenc assenyala. “No crec que puguem lluitar per l’ascens, però som un equip jove i amb moltes ganes i ho intentarem. El nostre objectiu és consolidar-nos a la nova categoria”, assenyala”.

A PER TOTES

El conjunt de Sant Llorenç acumula molt bons resultats en categories inferiors i aquest podria ser l’any en el qual els seus joves jugadors explotessin de manera definitiva.

Pel que fa a la categoria femenina, l’Handbol Terrassa ocupava la quarta plaça del seu grup després de moltes setmanes d’anar segon. Li quedaven dues jornades de fase regular i quan ja pensava en el “play off” d’ascens es va trobar amb la decisió federativa d’ascendir de forma automàtica. Serà un dels vint equips de Primera. Sara Muniesa, que va dirigir l’equip el tram de lliga, té gairebé lligada la seva continuïtat. “Tinc moltes ganes de començar a treballar amb les noies per tal de fer el millor paper possible a la nova categoria”, assegura.

L

To Top