Terrassa

El futur Alberg de Joventut acull families reallotjades pel Covid

L’Alberg de Joventut havia d’obrir portes aquesta primavera, però la crisi del coronavirus ha obligat a ajornar l’estrena com a equipament turístic i ha obert la porta a un nou ús. Des de fa unes setmanes, el centre acull a quatre famílies que han necessitat allotjament d’emergència en el context de la pandèmia.

L’alberg va obrir portes a les famílies el dia 23 de març coincidint amb l’escalada de contagis a la ciutat. La saturació dels hospitals aconsellava la recerca d’espais alternatius per atendre els pacients positius i l’oferta dels hotels va aconsellar alliberar habitacions. “Aquestes famílies eren provisionalment als hotels i es va decidir instal·lar-les a l’alberg per habilitar-los com a equipaments hospitalaris”, explica la regidora de Joventut Ona Martínez.

La destinació de l’Alberg de Joventut a centre d’acollida social ha comportat una adequació de l’equipament. Les tasques d’arranjament han coincidit amb el tram final de l’obra, a les portes de l’apertura del centre, un factor que ha reduït els costos dels treballs. L’espai per l’acollida s’ha habilitat a la primera planta de l’alberg, que disposa de 20 places, 18 de les quals ara són ocupades.

“Hem demanat a l’empresa de les lliteres que avancés l’entrega i a la UTE que ha de gestionar l’alberg que arrangés de manera provisional l’espai de la cuina”, explica la regidora. L’edifici s’ha equipat amb cuina, aigüera, nevera i rentadora.

Ara, la regidoria de Joventut està en contacte amb l’empresa de lliteres “perquè ens faci entrega de noves unitats si fos necessari, però en aquest moment la situació està estabilitzada”.

un alberg de gairebé 70 places

L’Alberg de Joventut serà el primer que s’obre a la ciutat amb gairebé setanta places. El precedent a la Casa Baumann és inactiu des de 2003 i tenia un aforament molt més limitat.

“Hem hagut d’equipar l’alberg de manera ràpida per adequar-lo a noves funcions. Ens agrada que pugui funcionar com a dispositiu per la gent que ho necessita”, comenta Ona Martínez.

Quan obri portes com a alberg juvenil, l’equipament s’incorporarà a la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya (Xanascat). Tindrà un ús turístic, acollirà visites culturals, intercanvis universitaris, esportius “i també s’obrirà als intercanvis de les escoles de la ciutat”.

L’equipament ocupa tres plantes a l’edifici que va ser seu de l’ajuntament de l’Antic Poble de Sant Pere, on comparteix espai amb l’AVV de l’Antic Poble i l’esplai AEiG Torrent de les Bruixes. L’alberg habilitarà a la planta baixa la recepció i una sala polivalent. Habitacions amb lliteres, menjador i sala a la primera planta i a la segona zona de lliteres i cambres per dues persones.

To Top