Diners

Finestreta única digital sobre les mesures econòmiques

El Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, a través de la Finestra Única Empresarial (FUE), ha posat en marxa un servei d’atenció digital especial sobre les mesures econòmiques adoptades per l’estat d’alarma derivat de la pandèmia del coronavirus. A l’adreça canalempresa.gencat.cat/mesuresempresesiautonoms, tota empresa o persona que s’hi adreci podrà plantejar els seus dubtes sobre les iniciatives impulsades pels governs català i espanyol per fer front a l’impacte d’aquesta emergència sanitària en l’activitat econòmica. En aquest espai web també es recolliran les iniciatives que impulsa la Unió Europea per sortir de la crisi, com ara la crida a les startups i pimes per buscar solucions innovadores.

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, remarca la necessitat de dispositius com aquest, ja que donen resposta a una situació excepcional on cada dia es genera informació nova. "Des del Canal Empresa es poden realitzar totes les gestions necessàries per acollir-se a les mesures econòmiques previstes pel Govern de la Generalitat, així com les mesures que s’impulsaran més endavant", ha explicat la consellera. "Quan se superi l’emergència del coronavirus, necessitarem empreses on la gent pugui anar a treballar i petits comerços i establiments que puguin tornar a obrir. Abans de parlar de reconstrucció hauríem d’evitar la destrucció de llocs de treball, empreses, comerços i autònoms."

Tràmits
A banda d’informació i consultes, a les quals també es podrà accedir a través del perfil de Twiter @FUempresa, Canal Empresa permet ja realitzar totes les gestions necessàries per acollir-se a les mesures previstes per la Generalitat: sol·licitar informació a empreses sobre procediment d’acomiadament i de suspensió de contractes i de reducció de jornada per situacions de força major; sol·licitar el formulari per força major derivat del previst en el Reial Decret Llei de mesures urgents extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic i social del COVID-19; i a partir de l’1 d’abril sol·licitar ajuts per als treballadors autònoms amb pèrdua dràstica d’ingressos.

Després de l’estat d’alarma, la FUE va començar a treballar immediatament en aquest dispositiu digital especial. Els primers tràmits que es van poder fer feien referència al procediment d’acomiadament col·lectiu, de suspensió de contractes i de reducció de jornada per situacions de força major; i l’autorització de regulació d’ocupació temporal per força major per fer front a l’impacte econòmic i social del COVID-19. D’aquests dos tràmits, ahir havien entrat més d’onze mil sol·licituds.

To Top