Terrassa

Tres morts a Catalunya i preocupació econòmica

L’epidèmia ja ha causat tres morts a Catalunya. Els 23 casos positius nous, entre ells un nadó de 6 mesos i un altre d’1 any, ambdós aïllats a casa seva i en estat lleu, eleven la xifra de persones contagiades a 101 persones. A tota Espanya ni ha mil malalts.

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, va presidir ahir per primera vegada al Ministerio de Sanidad la reunió de la Comisión de Seguimiento del Coronavirus. Sánchez va demanar serenitat i va anunciar mesures de xoc. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va parlar ahir d’una amenaça real de pandèmia i la Bolsa va caure a Madrid el 6,24 per cent, fins els 7.800 punts, com al juliol del 2016.

La preocupació per les repercussions econòmiques de l’epidèmia són palpables. El director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, va dir compartir amb el sector turístic la inquietud. Hi ha "afectacions" i contenció en el ritme de reserves, però també, segons va indicar Bono a EFE, confiança en la capacitat de recuperació del sector.

El mercat asiàtic és el més afectat pel coronavirus, un sector "important" per a la ciutat de Barcelona. Altres col·lectius de turistes, com els nord-americans, també han reduït la seva presència a Barcelona. No obstant això, Bono va recordar que el principal mercat per a Catalunya és França, seguit del Regne Unit.

To Top