Cultura i Espectacles

I per sopar després del concert, em demano un “Thelonius Pork

n dinou dies (del pròxim 11 al 29), a Terrassa passaran “setanta coses relacionades amb el jazz, amb molta música en viu que marcarà el pols de la seva actualitat a Catalunya i a la resta del món”, va hipersintetitzar ahir al vespre Susanna Carmona, coordinadora del Festival de Jazz, a l’escenari de la Nova Jazz Cava. I a l’oferta musical s’hi afegeix un altre festival, però gastronòmic: el Menjazz, que aquest any, en la seva vuitena edició, tindrà un total de 43 propostes , van anunciar,, a l’acte de “presentació del programa”, Cesc Castellet, del Gremi d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, i Ricard López, de l’empresa Euronova, que l’organitzen, amb la col·laboració de l’Ajuntament i altres entitats i esmpreses.

Els intents de parar taula al públic del festival vénen de lluny, i Valentí Grau, de JazzTerrassa, va recordar que “fa molts anys ja havíem fet experiments amb restaurants. Estic content de veure que, ara, això està ja assumida i és un èxit, els restaurants estan preparats i el Menjazz és obert a la participació de tota la gent de Terrassa”.

piruletes amb el cartell

Alguns dels menús i tapes tenen noms i motius referents a la música. Així, als Amics de les Arts es podrà menjar un “Thelonius Pork” (és un pinxo de porc), al Safrà un “menú Mississipi”, a Viu la Frita “Les gardènies de Billie Holiday” o a la Torreta la seva pionera butifarra “Memphis Slim” a la brasa. I són només uns pocs tasts del que hi ha.

Per exemple, el regidor de Turisme, Pep Forn, va aparèixer amb dues minipiruletes de xocolata blanca, que reprodueixen el cartell que Conrad Roset ha fet pel Festival de Jazz, “de manera que també te’l pots menjar. Terrassa s’hi aboca, en el festival. El jazz, el patrimoni industrial, la gastronomia, són grans atractius, i si combinem aquests ‘productes’ que tenim, aconseguirem que molta gent vulgui venir i tingui una gran experiència de la seva visita a la ciutat”.

El pianista Lluís Coloma va posar la música a la presentació del Menjazz. “Una manera de compensar que, aquest any, Lluís Coloma no hi és a la programació del festival”, va dir el periodista Oriol Carreras, que va conduir l’acte. Coloma anava tocant i els assistents anaven entrant i rebent una copa. De les propostes gastronòmiques del Menjazz curiosament no se’n va parlar (però sí que, al final, se’n van poder tastar algunes). Castellet va anunciar la novetat d’un concurs d’aparadors, amb jurat que els visitarà amb una banda de jazz, i va recordar que, a la seva Vacarisses, es farà l’Esmorjazz, “matinal que és un petit Pícnic-Jazz”.

El Menjazz té tres padrins, i els tres van sortir a l’escenari a guanyar-se el càrrec. A Francesc Mauri, Carreras va voler treure-li un vaticini del temps que farà el dia del “Pícnic-jazz”, però només va aconseguir que li digués que hi anirà “vestit”. Uri Bonet, bateria de Love of Lesbian, va explicar l’origen etimològic de les “postres de músic”. “Quan els músics anaven pels pobles, els convidaven a casa d’algú. I com que sempre havíen de marxar de pressa per tocar, els hi donaven fruits secs perquè se’ls mengessin anant de camí”. I Grau va explicar com vint-i-cinc pollastres, posats a la una de la matinada davant d’un grup de blues, van aconseguir que aquest fes una fantàstica jam session de dues hores.

E

To Top