Terrassa

Alta demanda a farmàcies i supermercats pel coronavirus

La pandèmia de por associada al coronavirus ha arribat a Terrassa de la mà d’un cas que va ser descartat hores després del seu aïllament a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa. La notícia filtrada dimarts pel digital Crònica Global parlava de l’ingrés d’un home veí de Sant Cugat a la planta 15 de l’hospital, on va arribar amb simptomatologia de tos i febre. El cas, que en pocs minuts es va fer viral, i el silenci institucional van disparar la por col·lectiva a la ciutat.

La prova està als supermercats i a les farmàcies. Dimarts va ser un dia excepcional a molts punts de venda d’alimentació i als despatxos de medicines, on la població va emular el comportament de ciutats on l’epidèmia de coronavirus és una realitat i el confinament ha donat lloc a restriccions.

No és el cas de Terrassa, on ni hi havia dimarts ni hi ha en aquest moment cap cas de coronavirus confirmat. Malgrat la normalitat de la situació, moltes persones terrassenques han optat per fer aprovisionament de menjar, especialment de llegums.

Psicosi
Així ho confirmen a algunes cadenes d’alimentació amb presència a la ciutat, on a alguns establiments les estanteries on s’exposen els llegums i l’arròs estaven buides o amb poc estoc en un dimarts de final de mes.

La psicosi la van notar a una de les cadenes de recent implantació a la ciutat, on "dimarts per la tarde vam registrar una punta de demanda extraordinària". Des de la botiga expliquen com els clients carregaven als carros, sobretot "aigua, llegums i llaunes".

La darrera setmana de mes sol ser tranquil·la a molts establiment d’alimentació, on la demanda repunta el primer cap de setmana del mes següent, coincidint amb l’abonament de les nòmines. "Aquest febrer el coronavirus ho ha alterat tot -comenta l’encarregada d’un supermercat de barri-. La gent s’ha espantat i ha volgut acumular productes de gran consum".

Es disparen les comandes online
A un d’aquests establiments situats a la perifèria de la ciutat les vendes es van disparar ahir, especialment les no vinculades a desplaçaments físics a la botiga. "Habitualment tenim 45 comandes "on line" -expliquen des d’atenció al client- i ja en portem un total de 120. Estem servint sobretot aigua, molta aigua, llegums, arròs i pa per congelar". A la mateixa botiga, el repartiment a domicili es va multiplicar per dos. Pasta, llegums i arròs. La llista de la compra activada per la por al coronavirus és idèntica a tots els establiments consultats per aquest diari, que ahir encara registraven una activitat inusual de carros plens a les caixes.

A les farmàcies, la ciutadania va demanar bàsicament mascaretes i sabó de mans antisèptic. Els dos productes estan esgotats a la majoria de despatxos de la ciutat i sense posibilitat de reposició a curt termini.

Els proveïdors de mascaretes han esgotat existències i els de sabó antisèptic estan en disposició de respondre a les comandes la setmana vinent, tot i que no està clar si amb producte suficient per atendre la demanda generada pel COV2019.

El twitter de l’alcalde
El fil del cas descartat de coronavirus a Terrassa condueix al compte de Twitter de l’alcalde Jordi Ballart, el primer i únic en fer públic dimecres de matinada el cas pendent de confirmació a Mútua, després d’una jornada d’inquietud ciutadana. La conselleria de Salut i Mútua van mantenir silenci, seguint el protocol fixat per les autoritats autonòmiques.

El relat de l’episodi arrenca amb la filtració del cas, el mateix dimarts al diari Crónica Global. Citant "fonts sanitàries no oficials", el digital informava que un dels 8 pacients amb símptomes compatibles amb els del coronavirus ingressats a Catalunya era veí de Sant Cugat i estava aïllat "en quarantena" a la planta 15 de Mútua. Durant tota la jornada ningú va confirmar la veracitat de la notícia.

Ho va fer l’alcalde Jordi Ballart al voltant de la 1 de la matinada d’ahir dimecres. Demanant "calma i tranquil·litat" a la població, la primera autoritat municipal confirmava que no hi havia cap cas de coronavirus a la ciutat i sí un ciutadà "pendent de resultats".

Nou hores més tard, a les 10 del matí d’ahir, MútuaTerrassa confirmava via Twitter el "negatiu en coronavirus del pacient ingressat" dilluns a l’hospital universitari. Una hora més tard, a les 11 del matí, ho feia públic l’alcalde Ballart xarxes socials.

To Top