Terrassa

El PSC demana a l’Ajuntament que promocioni la T-Verda

Els propietaris de vehicles contaminants de Terrassa no han reaccionat a la proposta de desballestar el cotxe i a canvi tenir accés a la T-Verda, el títol gratuït que permet utilitzar bus, metro i tren de manera il·limitada. De les 6.800 persones que han donat de baixa el seu vehicle sense etiqueta ambiental, només 127 són terrassencs, "molt pocs" en opinió del regidor socialista Marc Armengol. Aquest grup demana a l’Ajuntament que difongui "l’existència i els avantatges de la T-Verda, incentivant les sol·licituds d’aquest títol de transport al nostre municipi". Armengol va recordar ahir que la ciutat té un parc mòbil de 118 mil vehicles i que "127 baixes són molt poques".

La proposta ha estat plantejada com a acord de junta de portaveus, però si no compta amb el soport dels grups anirà a ple com a proposta de resolució.

De la mateixa manera els socialistes proposen de crear un consell municipal de Benestar Animal on participin "partits, entitats, comerciants, empresaris, associacions de veïns i altres". A mig mandat anterior es va impulsar una comissió de benestar animal que ha celebrat diverses reunions i ara, comenta Armengol, "coincidint amb la creació d’una regidoria de Benestar Animal, creiem que és el moment de crear un consell municipal". El tema s’està negociant amb els grups i si hi ha acord no anirà a ple.

La formació també debat amb els grups en les hores prèvies al plenari de febrer una proposta que reclama un recolzament explícit de la institució municipal a Alfredo Vega, en la polèmica per les acusacions d’un directiu del Javac. Aquest va qüestionar la gestió de Vega com a regidor d’Esports i el PSC vol que hi hagi una resposta institucional "perquè les decisions les va prendre com a membre del govern, van passar per ple i van ser votades per unanimitat.

Armengol va anunciar ahir que hi ha un principi d’acord amb el govern actual (TxT i ERC) després que el PSC hagi transaccionat el contingut de l’acord.

En matèria urbanística, els socialistes porten demà a ple una proposta de resolució sobre el futur urbanístic de la ciutat. El PSC vol crear un espai de debat on reflexionar sobre el model de creixement futur de Terrassa, recuperant la figura d’un comissionat que assessori el procés des de l’espertesa.

To Top