Terrassa a taula

Arròs cremós amb brotons i espigalls

INGREDIENTS
3 manats d’espigalls de la col brotonera.
1 ceba
Formatge de cabra (al gust)
Brou de verdures
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre negre acabada de moldre.

PREPARACIÓ
Elaborar el tradicional brou de verdures amb els ingredients habituals (pastanagues, cebes, porros, api, trossos de carbassa, etc.) Hi podem afegir els troncs dels espigalls. A continuació tallar la ceba ben petita i els espigalls, ben nets i secs a fines tires.
En una cassola sofregir la ceba fins que estigui transparent i, a continuació, afegir els espigalls. Barrejar tot bé i sofregir-lo durant uns cinc minuts més fins que comencin a estar tous els espigalls.
Incorporar l’arròs, barrejar molt bé i sofregir tots els ingredients durant cinc minuts més.
Regar amb el brou de verdures ben calent i cuinar entre 10-15 minuts.
Tallar el formatge en daus. Quan l’arròs estigui llest (ha de quedar caldós) afegir els trossets de formatge i barrejar bé. Serà el moment d’afegir el pebre negre amb un molinet i de rectificar de sal.

NOTA:
Els espigalls són una verdura provinent de la col brotonera que es conrea a la nostra comarca i també al Garraf. D’aquesta col es consumeixen els brots de les fulles (coneguts com a brotons) i els brots de les flors (els espigalls), que apareixen entre els mesos de gener i de març.
Una verdura poc coneguda que va estar a punt de desaparèixer però que ha despertat l’interès dels amants de la bona taula gràcies al treball dels cuiners d’alguns restaurants.
També la podem cuinar combinada amb moniato lila i carbassa; amb llombarda; en purés o senzillament saltades amb patates i amanides amb salsa de soja.

Bona cuina i bon profit!

To Top