Terrassa

Es trobaven sota els efectes de l’alcohol i portaven rifles

Els van enxampar els mossos per una possible infracció de trànsit quan circulaven pel Berguedà. Els dos caçadors, un d’ells, el conductor, veí de Terrassa, havien begut alcohol, i portaven sengles rifles de caça major. D’això els acusen els mossos, que els han denunciat. A més, al conductor li ha caigut una denúncia per l’alcoholèmia positiva al volant.

El dissabte passat, a les sis de la tarda, una dotació de la policia autonòmica va parar un vehicle amb dos ocupants a l’interior quan circulava per la C-16, prop del túnel de Berga. Pel que sembla, una infracció de trànsit va desencadenar l’actuació de la patrulla.

El conductor va informar els agents que ell i el seu acompanyant venien de caçar en un vedat del Berguedà. Els símptomes d’influència etílica degueren ser clars per als mossos, que van identificar als dos homes i van registrar el cotxe. I allà van trobar les dues armes, dos rifles de caça major. També van localitzar un carregador il·legal amb més capacitat de l’autoritzada per a disparar amb armes semiautomàtiques. Van trobar també munició, matxets i emissores. El conductor, terrassenc, de 66 anys, va haver de bufar i el resultat de la prova d’alcoholèmia va ser positiu, de 0,56 mil·ligrams d’alcohol per litre d’aire espirat. L’acompanyant, de Sabadell, de 62 anys, va donar bastant menys en al seva prova: una taxa de 0,20 mil·ligrams.

El Reglament d’Armes prohibeix portar armes de foc si un es troba sota els efectes de l’alcohol. Aquest va ser el motiu administratiu invocat pels Mossos d’Esquadra per a tramitar denúncies als dos identificats. Els agents van decomissar els dos rifles i el carregador no autoritzat, del qual era responsable el denunciat egarenc, que va acabar aquella jornada de caça amb tres denúncies a sobre: la corresponent a la tinença d’una arma trobant-se sota la influència etílica, la relativa a la possessió del carregador il·legal i la deguda a la conducció amb un nivell d’alcohol superior a 0,25 mil·ligrams.

To Top