Sergi Ferrer Pedrazo, alumne de 2n de batxillerat de l’Institut (INS) Can Roca de Terrassa, és l’autor de "Terrassa, un film inacabat", un vídeo sobre el cinema a Terrassa que s’acaba d’estrenar fa poc a les xarxes socials al canal Youtube i que ja ha aconseguit gairebé 900 visualitzacions en només dues setmanes.
"Està sent un gran èxit -diu- perquè està aconseguit l’objectiu que vull, que és difondre el màxim el potencial que té Terrassa en matèria de cinema". Sergi afegeix que "vull moure aquest documental tot el que pugui, especialment de cara a un públic jove, de la meva edat perquè sàpiga que tenim passat, present i molt de futur".
És un documental de 12 minuts en el que Sergi es presenta, recorre alguns indrets que més estima, i enfila cap al Parc Audiovisual de Catalunya (PAC) per parlar sobre el cine a la ciutat amb el cineasta Antoni Verdaguer i el director tècnic del PAC, Jordi Hernández. Durant les entrevistes es parla de la vocació cineasta a la ciutat, de noms com Jan Baca, del tàndem Jordi Tomàs i Francesc Estrada i del mateix Verdaguer; així com de l’aposta del govern municipal per crear producció i indústria.
La recerca
L’alumne ha realitzat aquest vídeo en el marc del treball de recerca de batxillerat sobre el cinema a Terrassa que ha fet sota la tutoria del seu professor Oriol Prat. Sergi confessa que va escollir aquest tema perquè és un apassionat del setè art. "Era molt petit i ja em quedava embovat, flipant, amb uns ulls com taronja quan els meus pares em portaven a veure una pel·lícula d’animació infantil".
I des de llavors fins ara que té 17 anys. "Sóc un gran consumidor de cinema. M’agraden les pel·lícules que fan pensar, que surts i estàs donant voltes, bé perquè planteja un tema social o de ciència-ficció. I un dels directors que m’atrauen més és Quentin Tarantino". Sergi és un enamorat incondicional del setè art i, per tant, vol saber tant com pugui del seu impacte a la ciutat. És per aquest motiu que va triar fer el treball de recerca de batxillerat. "La meva mare és historiadora i jo un fan del cinema. Molta gent no coneix gaire la història i el fet que Terrassa hagi estat distingida per la UNESCO com a ciutat creativa en aquest àmbit", diu. L’alumne valora que totes les fonts consultades, personals i bibliogràfiques, li han permès fer la cronologia, d’ençà que arriba la càmera a la ciutat, passant per les èpoques d’esplendor de cinema amateur i de sales d’espectadors fins al dia d’avui que hi ha una escola potent, l’ESCAC, el cinema Catalunya, municipal, un complex a Parc Vallès i una seu de producció i promoció, com el PAC. Sergi va tancar el treball amb el vídeo perquè era un recurs per la divulgació més efectiu. "Vull que la gent conegui el que a mi m’apassiona", destaca.
Ara, l’alumne està posant fil a l’agulla per fer difusió del seu treball de recerca i presentar-lo als diferents premis de secundària. I el pas següent és entrar a l’ESCAC per estudiar cinema. "És un món que m’encanta i faré tot el que pugui per treballar-hi. Jo em veig davant les càmeres, presentant un programa de notícies, o darrere de les mateixes fent edició. No tinc cap problema. Tot m’encaixa".