Esports

Gerard Rodríguez, en el top-10 mundial

El jugador terrassenc Gerard Rodríguez, ha entrat per primera vegada en el top-10 mundial de tennis platja després d’arribar el passat cap de setmana a la final del primer torneig Gran Slam de l’any, disputat a la ciutat brasilera de Santos. Rodríguez va formar parella amb el canari Antomi Santos en aquest torneig dotat amb 35.000 dòlars i considerat un dels més importants del calendari internacional. “Estar entre els deu millors del món era un dels objectius d’aquest any. Ara toca treballar per mantenir-me i intentar estar entre els cinc millors”, diu el jugador egarenc, que l’any passat va obtenir amb Ramos el títol mundial.

A Santos van protagonitzar un torneig magnífic. En primera ronda van superar els brasilers Flavio Arouca i Gabriel Santos per 7-6 i 6-2. En segona ronda els seus rivals van ser els també brasilers Hugo Paronetto i Gustavo Russo, a qui van derrotar per un doble 6 a 4. En quarts de final van deixar fora del torneig la parella formada pel brasiler Vinicius Chaparro i el veneçolà Carlos Vigón, per un marcador de 6-2 i 7-6.

Victòria davant els favorits
En semifinals, van eliminar la parella italiana (segona favorita del torneig) formada per Michelle Cappelletti i Tommasso Giovannini, principals favorits al títol. El partit es va resoldre per 3-6, 6-4 i 10-7.

A la final van jugar contra l’italià Alessandro Calbucci i el rus Nikita Burmakin a l’Arena Summer de la platja de Gonzaga. El partit va ser molt emocionant i es va resoldre en tres sets. El primer se’l van anotar Rodríguez i Ramos per 3-6. Van trencar el servei dels seus rivals en el sisè joc per gestionar aquest avantatge sense problemes. El segon set va ser de clar domini dels campions, que es van imposar per 6 a 1.

En el tercer set Calbucci, que és el número 1 del món, i Burmakin, número 4, van dominar fins al 9 a 7. La parella espanyola va capgirar el marcador per posar-se 9-10 i “match point”. Però Calbucci i Burmakin van donar la volta al marcador fins al 12 a 10.

To Top