Diners

El Govern demana calma davant les baixes per al Mobile Congress

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, va assegurar ahir que el Mobile World Congress (MWC) "en cap cas" se suspendrà ni es retardarà, i va demanar no generar alarmismes, després de les cancel·lacions d’empreses com NTT Docomo, Ericsson, Nvidia, LG, Amazon i Sony davant el brot de coronavirus. Puigneró va defensar que té "plena confiança" que el MWC es desenvoluparà amb normalitat i va indicar que ho tenen tot preparat. "Estem, evidentment, preocupats pel que està succeint amb el tema del coronavirus i estem prenent les mesures perquè tot vagi amb normalitat, però (el MWC) no penja d’un fil", va dir.

Per la seva banca, el primer tinent d’alcalde d’Economia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, va afirmar ahir que "no es contempla cap altra possibilitat que la celebració del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil". Fins i tot, la ministra d’Afers exteriors, UE i Cooperació, Arancha González Laya, va fer ahir una crida a la calma davant les cancel·lacions d’empreses que han decidit no acudir al Mobile World. González Laya va recordar que entre les mesures de seguretat que s’han adoptat està el no acceptar la presència de ciutadans "que hagin estat en l’epicentre de coronavirus" i també mesures de caràcter sanitari. Es tracta de iniciatives, va dir la ministra, que també s’estan prenent en el cas d’altres esdeveniments internacionals que suposen una "concentració de persones" que arriben de diferents llocs, entre ells la Xina.

Mesures de seguretat
Així va recalcar que "Espanya i els organitzadors han pres mesures de seguretat en línia amb les recomanacions internacionals". La multinacional nipona Sony va anunciar ahir la seva renúncia a causa de l’epidèmia de coronavirus. Poc després, NTT DoCoMo, el principal operador japonès, se sumava a les desercions. La xinesa TCL, antiga Alcatel i fins fa poc fabricadora de dispositius de Blackberry, va assegurar estarà present en la fira, però no oferirà una conferència de premsa. Aquestes absències se sumen a les ja anunciades d’Amazon, que ho va comunicar el diumenge a la tarda, i Nvidia, LG i Ericsson, que ho havien fet durant l’última setmana. Altres companyies, com ZTE (que ha cancel·lat la seva roda de premsa) i Huawei estan assumint protocols de seguretat. "Atès que donem la màxima importància a la seguretat i al benestar dels nostres clients, socis, mitjans de comunicació i empleats, hem pres la difícil decisió de retirar-nos de l’exhibició i participació en el Mobile World Congress 2020 a Barcelona" va assegurar Sony en un comunicat emès ahir. La companyia oferirà la seva conferència de premsa en el congrés mundial a les 8.30 del 24 de febrer a través del canal oficial de Xperia en YouTube.

To Top