Esports

Gespa nova aquest estiu 

El Camp Olímpic de Terrassa tindrà un nou terreny de joc de gespa artificial la temporada vinent. L’Ajuntament ja ha decidit de forma definitiva cometre aquesta obra abans del Mundial de hockey femení de 2022, donat que el terreny de joc de l’estadi està molt malmès. L’administració municipal feia un temps que valorava l’opció i gestionava els ajuts econòmics necessaris. Ara, després d’avaluar els diferents escenaris, ja ha pres la decisió definitiva. “L’obra es farà entre juny i juliol, segons la disposició que tinguem”, ha manifestat el regidor d’Esports de l’Ajuntament, Miguel Ángel Moreno.

De fet, els responsables municipals han visitat diferents empreses instal·ladores de gespa artificial per disposar de distintes opcions a l’hora d’escollir el terreny de joc. Mentrestant, es negocien ajuts econòmics d’altres administracions i s’estudien els calendaris d’actuació en funció del calendari esportiu.

Malgrat que el Terrassa s’havia manifestat disposat a participar econòmicament en el projecte, l’actuació serà plenament municipal. El club volia un contracte de cessió de l’estadi a llarg termini per assumir el cost, però des de l’Ajuntament no es vol un compromís per sobre d’un termini aproximat de quatre anys. Cal recordar que les dues parts han de negociar aviat un nou conveni de cessió de la instal·lació, que va finalitzar fa uns mesos i es va prorrogar fins a final d’aquesta temporada.

Plans avançats
El mal estat de la gespa artificial del Camp Olímpic ha aixecat moltes crítiques en els darrers anys. Després de deu anys d’una utilització intensiva, se l’havia assenyalat com a responsable de l’alt nombre de lesions que es produïen. És per això que el club havia demanat de forma reiterada la conveniència de fer l’obra.

La designació de Terrassa com a seu del Mundial femení de hockey l’any 2022 va posar una incògnita en els plans de futur. Donat que amb motiu d’aquest campionat s’ha d’instal·lar una gespa específica de hockey, es parlava d’esperar al torneig mundialista i després afrontar el canvi de la gespa de futbol per a la temporada 22-23.

Els nous plans municipals avançaran dos anys l’actuació i el Terrassa FC podrà gaudir d’una superfície de nova generació en el proper exercici. El terreny de joc s’aixecarà amb motiu del Mundial de hockey per instal·lar el camp específic i un cop acabi aquesta competició internacional es tornarà a posar la gespa artificial de futbol. L’operació és factible des d’un punt de vista tècnic i no provoca grans inconvenients. Mentre, el camp de hockey del Mundial femení es quedarà a la ciutat, en una ubicació per decidir.

To Top