La projecció internacional del Parc Audiovisual de Catalunya (PAC), la candidatura de la Seu d’Ègara com a Patrimoni Mundial de la Unesco, el Mundial de Hockey Femení 2022 i el polígon industrial Els Bellots II han estat els temes protagonistes de la reunió mantinguda ahir matí pel tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Isaac Albert, amb el conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch al departament d’exteriors de la Generalitat.
El Brexit, una oportunitat
A la trobada, on les dues administracions han acordar col·laborar en la projecció internacional dels grans projectes de ciutat, el conseller ha ofert a Terrassa els serveis de la delegació de la Generalitat a Londres per explorar contactes en l’àmbit de l’audiovisual en el context del Brexit. La sortida de la UE de Gran Bretanya, una potència en la producció audiovisual, obre noves possibilitats de contractació en l’entorn europeu, on altres operadors ja mouen peça.
"El conseller ens ha ofert la delegació de la Generalitat per explorar contactes en un context d’oportunitat com l’actual", comentava ahir Isaac Albert. Ajuntament i Generalitat "som socis en el Parc Audiovisual i coincidim en projectar-lo en l’àmbit europeu com a referent del sector que ja és".
Terrassa és Ciutat Creativa de la Unesco en l’apartat de cinema. Va ser la primera de l’Estat en ser incorporada a la xarxa internacional.
A la trobada institucional, Albert va posar en relleu la feina desenvolupada per Terrassa en la visibilització de les ciutats mitjanes com Terrassa i el seu paper "clau. El futur està en les ciutats intermitges en la concreció de projectes que transcendeixin fronteres".
Reunió a Brussel·les
El 26 de febrer Isaac Albert viatjarà a Brussel·les per participar en una trobada amb Laura Hagemann, d’Eurocities. El nou govern de la ciutat vol presentar-se a la xarxa i donar un nou impuls al protagonisme dels municipis intermitjos.
Terrassa té una llarga experiència en xarxes internacionals com Eurocities o la CGLU (Ciudades y Gobiernos Locales Unidos), on ha consolidat una imatge més enllà de grans capitals com a Barcelona. La ciutat s’ha ofert a facilitar l’accés a aquest fòrums internacionals a la Generalitat, amb la que també col·laborarà en l’Agenda Urbana i l’Agenda 2030.
Ahir, Exteriors es va comprometre a agendar pròximes reunions amb tres objectius: treballar amb les delegacions internacionals per la promoció de Terrassa, donar suport a la candidatura de la Seu d’Ègara com a Patrimoni Mundial de la Unesco i potenciar el paper de les ciutats intermitges.