Comarca

Just Sociats guanya per segona vegada la Mont-rodon

Amb una agradable temperatura (18 graus marcava l’estació meteorològica del Casal de Cultura) i 400 corredors inscrits (sense comptar els que es van apuntar a última hora), la Unió Excursionista de Matadepera va organitzar diumenge la tretzena edició de la cursa de muntanya del Mont-rodon, que ja s’ha convertit en tot un clàssic.

Un any més, els participants van recórrer un total de 13,5 quilòmetres, amb sis-cents metres de desnivell positiu, per corriols tècnics del massís del Mont-rodon i la costa del Tet en un recorregut 90% corriol.

Amb un temps de 59 minuts i 27 segons, Just Sociats (CN Terrassa) es va proclamar guanyador absolut per segona vegada en aquesta cursa de la UE Matadepera. També han guanyat dos cops aquesta prova Jan Margarit (que té el rècord amb un crono de 54 minuts i 18 minuts) i Pere Aurell.

Per darrere de Sociats van quedar Anibal Fidalgo, en segona posició (una hora, un minut i 27 segons), i Pau Ventura, en tercera, amb un temps d’una hora, un minut i 58 segons.

Resta del podi
Pel que fa a la classificació femenina, va estar encapçalada per Teresa Moyano, també del CN Terrassa, amb un temps d’una hora, 17 minuts i 17 segons. La segona classificada va ser Carla Miquel (1:18’10”), i la tercera, Vanesa Chirveches (1:18’34”).

La resta del podi, en categoria masculina i femenina, va estar format per Carla Matarín i Bernat Agell (menor de 18 anys); Marta Romero i Adrià Carrasco (de 18 a 23 anys); Anna Lloveras i Xavi Zapater (de 24 a 39 anys), Sílvia González i Marc Otero (de 40 a 49 anys); i Susanna Cabratosa i Alejandro Alfageme (més de 50 anys).

Els millors corredors locals van ser Cristina Riba i Mia Alonso, mentre que els campions absoluts en categoria masculina, Just Sociats, i femenina, Teresa Moyano, també van guanyar la meta volant.

Dels més de 400 corredors que finalment es van inscriure, van travessar la meta un total de 380.