Va marxar fa 22 anys al Regne Unit a fer el doctorat i s’hi va quedar. i es va casar amb un britànic Actualment viu a Reading i treballa d’inspectora d’ensenyament. “Ara ja no es parla tant del Brèxit perquè la gent estava cansada del tema”, explica la Montse Pérez, terrassenca de 48 anys . “Hi havia molta divisió i al final la gent ha votat conservador perquè ho tirin endavant. Va ser un 49-51, més ajustat no podia ser”, recorda. El Brexit no li ha agradat.
Pérez considera que “el Brèxit ha donat peu que molta gent, ara es vegi justificada per fer comentaris contra els estrangers” i posa com a exemple que “jo he estat a restaurants parlant en català amb els meus fills i la gent de la taula del costat fent comentaris entre ells criticant que no parlem en anglès. La gent potser ho pensava de sempre, però ha legitimat aquests comentaris en veu alta”.
També, tot aquest procés, ha provocat que “molta gent pensi que els de fora venim a prendre els llocs de treball als d’aquí i diuen que ara decidiran qui ve”, tot i que assegura que “a mi mai m’havia passat res” en aquest sentit.
Lamenta perdre la targeta sanitària europea, i afirma que, quan vingui ara a Catalunya, serà quasi com una estrangera a la seva terra i “ni jo ni els meus fills tindrem dret a la Seguretat Social”. Ja que està casada amb un britànic, no descarta demanar la seva nacionalitat. Una de les coses que més l’ha sobtat, del que provocarà el Brexit, és que “mai hauria pensat que un passaport espanyol t’obrís més portes que el passaport britànic”.