Comarca

Glòria provoca danys per 20 milions en la infraestructura ferroviària catalana

El temporal Gloria, que va afectar Catalunya la setmana passada, ha provocat danys en la infraestructura ferroviària que ascendeixen a uns 20 milions d’euros, després de detectar desperfectes en pràcticament totes les línies d’ample convencional, segons les primeres estimacions d’Adif.

La demarcació de Girona i el nord de la de Barcelona són les àrees que concentren més desperfectes, amb 52 zones amb danys considerats greus o molt greus.

Segons les primeres estimacions dels tècnics d’Adif, les zones amb danys greus o molt greus es localitzen a les línies Barcelona-Mataró-Maçanet (14 incidències), Barcelona-Vic-Puigcerdà (18 incidències), Barcelona-Sant Celoni-Portbou (14), Barcelona-Manresa (1), Barcelona-Móra la Nova-Saragossa (2), Barcelona-Vilanova i la Geltrú-Sant Vicenç de Calders (2) i Barcelona-Vilafranca de Penedès (1).

Hores d’ara, s’ha restablert la circulació en tots els trams, excepte en el trajecte Malgrat-Blanes, on es va esfondrar parcialment el pont sobre el riu Tordera i encara no se sap quan podrà ser reconstruït.

To Top