Cultura i Espectacles

El “Mes de la Pau” torna a les Biblioteques

Terrassa commemorarà el Mes de la Pau el pròxim mes de febrer amb diverses activitats a les biblioteques municipals. El cicle commemora el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau. Aquest programa arriba per setè any consecutiu.

L’objectiu del cicle és difondre els valors de l’educació per la pau, la solidaritat i el respecte als drets humans.

El programa del Mes de la Pau d’enguany inclou diferents activitats destinades a tots els públics, però especialment als infants, com tallers, xerrades, exposicions i hores del conte que volen fer arribar el concepte de la pau als més menuts i menudes.

Totes les activitats tindran lloc a les biblioteques municipals de Terrassa, gairebé totes durant el febrer, excepte les primeres sessions d’Hora del conte (22 i 31 de gener), a càrrec de Susagna Navó.

Una de les propostes destacades, que arribarà enguany a la seva tercera edició, serà l’exposició "La Pau és…", que itinerarà per totes les biblioteques de Terrassa.

Concurs de dibuix
L’exposició neix arran del concurs de dibuix organitzat per l’Ajuntament i adreçat a nens i nenes de fins a 13 anys, en què havien d’expressar el que per a ells representa la pau. Cada biblioteca ha preparat també una mostra de llibres sobre la temàtica de la pau i la no-violència.

Aquestes jornades es celebra arreu del món coincidint amb l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi, el líder indi que va revolucionar el pensament polític arreu del món en establir el principi de la no-violència com a pilar bàsic de l’acció política i de la vida humana en general. Així, aquesta jornada vol mantenir el record de la seva tasca en pro del pacifisme i difusió dels seus valors.

Una altra de les exposicions serà "La menstruació al Nepal: un turment cultural", que es podrà veure del 3 al 28 de febrer a la Biblioteca del Districte 2 (San Cosme, 157)

La mostra està organitzada per l’Associació Be Artsy, i es basa en un projecte que treballa des de fa tres anys donant eines a nenes i dones nepaleses, per erradicar la pràctica del chhaupadi, una tradició que considera dones i nenes impures mentre menstruen, exposant-les a un medi ambient mortal.

To Top