L’Ajuntament, L’Ajuntament, a través de la Taula de Salut Mental, ha posat en marxa una formació d’activistes antiestigma en salut mental, adreçada a persones que visquin o hagin viscut una problemàtica de salut mental i que vulguin treballar i reflexionar al voltant de l’estigma i la discriminació viscuda.
Es tracta d’una formació de 16 hores estructurada en quatres sessions de quatre hores cadascuna. En aquestes sessions es compartiran experiències entre l’alumnat i la persona formadora, membre de l’entitat Obertament, que també ha viscut en primera persona l’estigma entorn la salut mental. L’objectiu és normalitzar la realitat de conviure amb un problema de salut mental i esdevenir activistes en positiu de cara a la resta de la ciutadania.
Calendari
La primera sessió va tenir lloc aquest darrrer dissabte al centre cívic President Macià. La resta de sessions tindran lloc el 25 de gener i l’1 i 8 de febrer., totes al mateix equipament. Les persones interessades s’hi poden inscriure gratuïtament, a través d’un qüestionari que facilita l’Ajuntament. La Taula de Salut Mental de Terrassa, que aplega l’Ajuntament, l’Associació Salut Mental Terrassa i la Federació de Salut Mental de Catalunya, ha impulsat el Pla Antiestigma en salut mental per reduir l’estigma social que es genera entorn dels trastorns mentals i a les persones que els pateixen. L’origen del pla es remunta a l’any 2018, quan aquesta aula va impulsar una comissió per liderar la seva elaboració.