Terrassa

L’Ajuntament recupera la Casa d’Oficis per formar als joves

Any Nou, vida nova. El refrany -un tòpic- se l’han fet seu un grup de 16 joves, menors de 25 anys, que estan a l’atur i que han estat escollits pel programa de Casa d’Oficis de l’Ajuntament que té l’objectiu de formar i donar sortides laborals. Aquests joves, de la mà de professors especialitzats, aprendran oficis en les especialitats de manteniment i rehabilitació d’edificis, i fusteria d’alumini i els posaran en pràctica en locals municipals de Ca N’Anglada i Torre-sana.

Abdel i Hatim, de 21 i 22 anys, són dos dels joves de la zona que han estat seleccionats. Els dos nois van explicar que estaven molt agraïts perquè representa una gran oportunitat. "És una iniciativa molt interessant -va dir Abdel – perquè reberem formació i farem pràctiques, i aquesta formació ens obre el camí per trobar feina. Està clar que sense formació no hi ha ocupació". Hatim es va expressar en el mateix sentit. "Estic molt content perquè s’obren nous horitzons, noves expectatives, sobretot en el mercat laboral".

Doble finalitat
Abdel i Hatim van assistir ahir a la presentació del programa que va anar a càrrec del tinent d’alcalde Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Isaac Albert, i de la tinent d’alcalde Territori i Sostenibilitat i presidenta del Districte II, Lluïsa Melgares. A l’acte i a primera fila, 16 joves, il·lusionats, escoltaven amb atenció als polítics i van pujar somrients a fer-se la reclamada foto de família, a l’escenari instal·lat per l’ocasió al centre cívic Montserrat Roig. La Casa d’Oficis a Terrassa amb aquesta doble finalitat de formació en pràctiques i inserció laboral no és nou. Cal recordar, per exemple, que la Torre Mossèn Homs, seu de l’Escola d’Hostaleria i dels cicles formatius en Restauració de l’Institut Cavall Bernat, és fruit d’un programa d’aquesta tipologia. Però d’això ja fa molt de temps. La crisi va frenar i aparcar moltes iniciatives socials que ara reapareixen. Durant la intervenció, el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Isaac Albert, va destacar que "amb aquest projecte volem aglutinar dues grans necessitats prioritàries a la ciutat. D’una banda, formar i oferir sortides laborals als nostres joves. I de l’altra, seguir dignificant i revitalitzant barris com Ca N’Anglada i Torre-sana". Albert va afegir un tercer aspecte. "El fet que les intervencions que realitzen els joves siguin dels barris on resideixen té un efecte positiu en el desenvolupament del sentiment de pertinença al barri i facilita la relació i la convivència entre la ciutadania".

Sumar esforços
Per la seva banda, la tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, va felicitar a totes les persones, regidories i entitats que han sumat esforços perquè el projecte sigui una realitat. Melgares es va mostrar confiada que els joves s’implicaran. "Crec en vosaltres i segur que aquesta formació serà útil i us donarà oportunitats de feina". En aquest sentit va dir que Terrassa té un parc d’habitatges amb una mitjana d’edat de 38 anys i que necessitaran professionals preparats pel manteniment i la rehabilitació.

En el cas concret d’aquest programa, els joves escollits, amb la tutoria dels seus professors, reformaran un espai a Ca N’Anglada i deu locals a Torre-sana. Tots ells són municipals i gestionats per la Societat Municipal d’Habitatge de Terrassa.

To Top