Diners

La meitat dels consumidors tria el pagament “contactless”

Segons l’últim Baròmetre de Targetes Mastercard 2019, continua incrementant la penetració de la tecnologia "contactless", que ja és emprada per un 55% dels entrevistats, 12 punts percentuals més que fa tan sols un any. Per part seva, el percentatge d’espanyols que usa les targetes de dèbit com un dels mètodes per realitzar els seus pagaments ascendeix a un 87,5% (un increment del 4,2% respecte a l’any anterior). Quant a targetes, són precisament les de dèbit les preferides entre els espanyols (87,5%), seguides per les targetes de crèdit (18,3%) i les de prepagament (3,7%), segons aquest estudi.

Encara que els diners en efectiu continua sent la millor opció per molts i un 19% afirma pagar sempre d’aquesta manera (només el 15% ho fa sempre amb targeta), a partir dels 15/ 20 euros de despesa, la balança s’inclina a favor del pagament amb targeta per a un de cada tres usuaris.

Quant a les principals raons per a optar per l’ús de la tecnologia contactless, continuen destacant la rapidesa (62%) i comoditat (58%). Així mateix, s’han reduït notablement les reticències respecte al seu ús i ha millorat la seva percepció, tant en relació amb la confiança, com respecte a la sensació de seguretat que produeix. De fet, ja només un 32% la percep com menys segura que la targeta tradicional, la qual cosa implica una reducció de 10 punts percentuals en l’últim any i de 18 punts respecte a 2017. A més, un 20% dels usuaris la prefereix per la seva durabilitat, ja que "no s’espatlla".

Mètodes de pagament
Segons dades recollides pel Baròmetre de Targetes Mastercard 2019, contínua el creixement de la presència de dispositius electrònics i avui dia, el 96% posseeix un telèfon mòbil. Aquesta xifra repercuteix positivament en l’accés a Internet a través d’aquests dispositius i en el seu ús per als pagaments. D’aquesta manera, un 85% dels enquestats accedeix a Internet a través del seu telèfon mòbil, 15 punts percentuals més que en 2016. Gràcies a aquesta penetració, un 7,4% dels enquestats ha pagat en algun establiment comercial amb el seu telèfon mòbil, tres punts percentuals més que en 2018 i 6 més que en 2017. La majoria dels usuaris ha emprat l’aplicació del seu propi banc (63%), una opció que es postula com a favorita en detriment d’unes altres, registrant un increment de 22 punts percentuals respecte a 2018. A més, si tots els comerços disposessin de tecnologia per a pagar amb el mòbil, el 7% dels usuaris pagaria sempre així, i un 10% ho faria per als pagaments recurrents i quotidians, dades que també van in crescendo en els dos últims anys. Cal destacar la presència d’altres dispositius al marge de l’ordinador personal (68%), la tauleta (42%), la Smart TV (39%) o l’ordinador en el treball (35%).

To Top