Terrassa

Projectes innovadors a la secundària pública

Els instituts públics de secundària Cavall Bernat i Nicolau Copèrnic porten a terme aquest curs projectes innovadors amb valor social que estan organitzats pel servei municipal de Ciutadania en el marc del programa Instituts Oberts", que impulsen la Generalitat i l’Ajuntament de Terrassa.

El Cavall Bernat realitza el programa "Joves referents" del Centre d’Estudis Africans i interculturals. Amb aquest projecte es creen grups d’alumnes de batxillerat dels tres instituts que formen part del programa Instituts Oberts (Cavall Bernat, Nicolau Copèrnic i Mont Perdut) dedicats a la reflexió, debat i aprenentatge sobre la diversitat, treballant diferents formes de discriminació i violència per aprendre a identificar-les i prevenir-les tant a dins com fora del centre. Després d’un cicle de deu trobades i un període de pràctiques on els i les joves participants dissenyen uns tallers que faran als mateixos instituts o a escoles de la zona, l’alumnat participant esdevé referent per a altres joves. L’activitat va començar a l’octubre i s’allargarà fins al març. Hi participen 17 joves d’origen divers: Marroc, Equador, Perú, Colòmbia i Espanya.

Per la seva banda, l’INS Nicolau Copèrnic porta a terme el projecte "Aprenem Famílies en Xarxes", una iniciativa de la Casa Àsia i la FAPAES que relaciona alumnat voluntari amb persones adultes d’origen cultural divers, que poden ser familiars d’alumnes del centre o no., per ensenyar català i/o castellà en horari extraescolar. L’activitat va començar a l’octubre i es desenvoluparà fins al juny i compta amb 17 participants.

To Top