Terrassa

José Sacristán i Lluís Homar, a la nova temporada de Teatre

La regidora de Cultura, Rosa Boladeras, acompanyada del tècnic d’Arts Escèniques del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa, Gabriel Sicília, van ser ahir els protagonistes de la roda de premsa de presentació de la programació teatral del CAET per al primer semestre del 2020, comptant amb la intervenció de diversos artistes dels espectacles programats.

La Temporada, que anirà entre gener i juny, inclourà catorze propostes per a públic general i sis per a públic familiar. Una de les novetats d’aquesta edició està precisament en un canvi notori dins l’oferta per a la mainada, que ja no estarà organitzada per la Xarxa de Terrassa sinó directament pel departament de Cultura de l’Ajuntament. Dins la programació, destaca la presència de primeres espases de la interpretació (Josep Maria Pou, Lluís Homar, Mercè Sampietro, José Sacristán), així com la presència d’artistes tan populars com el músic Albert Pla o Guillem Albà.

Rosa Boladeras va subratllar que, d’aquesta manera, "s’obre un espai de transició dintre de les arts escèniques de Terrassa", especificant que abans-d’ahir es va acabar el període de recepció de candidatures pels qui seran dos dels nous càrrecs de Cultura, que portaran la direcció de programes (teatre), i la direcció de programes del remodelat Festival Internacional Noves Tendències (TINT). Amb això s’acabaran de completar, de moment, els canvis en l’estructura del servei de Cultura, que també inclouen la incorporació molt recent del nou director de Serveis de Cultura, el sabadellenc Joan Coy Robert.

Transició
La nova temporada incorpora "algunes novetats caminant cap aquesta transició", que inclouen no només l’increment de la programació (la regidora vol que, a llarg termini, els teatres de la ciutat tinguin activitat "cada dia"), sinó la incorporació de mesures per a l’accessibilitat i la inclusió. Algunes de les obres incorporaran audiodescripció, subtítols o llenguatge de signes, o bé tot alhora. També es potenciarà la col·laboració amb el programa Apropa Cultura.

Dins d’aquest pla per a la millora de l’accessibilitat es portarà per primera vegada el festival Simbiòtic a Terrassa, on participen intèrprets "amb… o sense capacitats diverses" amb propostes que no necessàriament giren al voltant d’aquest tema. Hi haurà, a més, diverses activitats obertes, com un "touch tour" per a persones invidents.

Aquesta serà una altra de les novetats, a la llarga "totes les obres aniran acompanyades de col·loquis, xerrades, conferències, vídeos, per anar treballant amb l’espectador més enllà." Algunes de les obres incloses a la programació compten ja amb propostes en aquesta línia.

D’altra banda, les Biblioteques de la ciutat incorporaran una guia de lectura associada a cadascuna de les representacions. En aquest sentit, per a les representacions familiars s’està estudiant la possibilitat de portar llibres de la biblioteca per al seu préstec el mateix dia de la funció.

La programació familiar experimentarà canvis importants; hi haurà "un altre tipus de programació" que la diferenciarà del tipus d’oferta que fins ara presentava La Xarxa de Terrassa. En aquest sentit, Rosa Boladeras especifica que "no trenquem res, sinó que transformem." En aquesta onada de transformació, en aquests espectacles hi haurà una animació prefunció, gràcies a l’inici d’una relació de col·laboració amb l’escola de teatre Les Pisanes. "La voluntat és que la canalla comenci un viatge just entrats per la porta del teatre."

Per últim, ahir també es va desvetllar un altre de les incògnites: el festival poètic Elixir tornarà. Rosa Boladeras, ara regidora, ha deixat la coordinació en mans d’Anna Boladeras, que s’incorpora per primer cop a l’estructura del festival. Aprofitant aquest anunci, i a l’espera que la programació es doni a conèixer a partir del pròxim mes de maig, s’ha donat a conèixer el cartell signat per l’artista Álvaro Studio. La poesia és la inspiració d’una obra amb volums i formes dispars, amb les quals es vol transmetre "la sensualitat i bellesa" de la poesia, "més enllà dels canons i les idees establertes", diu l’artista.

To Top