Esports

43 trofeus per al hockey egarenc

El hockey terrassenc acumula un total de quaranta-tres títols de Copa, tot i que és l’RC Polo qui encapçala el palmarès de la competició amb un total de trenta títols. La competició va començar-se a disputar fa més d’un segle, concretament l’any 1915. El primer campió va ser el ja desaparegut Atlético de Madrid. El Polo de Barcelona va guanyar les dues següents edicions. Tres equips s’han repartit les set darreres edicions de la Copa del Rei que s’han disputat. Es tracta del Real Club de Polo de Barcelona (5), el Club Egara (1) i l’Atlètic (1), amfitrió de la vigent edició, la primera dels darrers anys que es disputa a tocar de les festes nadalenques. El passat mes de març, a Madrid, l’RC Polo es va imposar a la gran final per 3 gols a 1 a l’Atlètic Terrassa en la primera temporada de Xero Gasol a la banqueta.

L’Atlètic i el Club Egara, que podrien veure’s les cares en la final d’aquest diumenge a Can Salas, només han aconseguit guanyar un títol de la Copa del Rei en aquests darrers set anys, en què el Polo ha monopolitzat la competició de forma notable, guanyant 5 de les 7 darreres edicions.

Títols locals
El Club Egara es va proclamar campió a la temporada 2017-2018, mentre que per a trobar un triomf del conjunt de Can Salas cal anar encara una mica més lluny, fins a la temporada 2014-2015, a casa fa ja cinc temporades.

El conjunt del Pla del Bon Aire és el segon equip amb més Copes del Rei a les seves vitrines. En té un total de disset. El primer títol el va aixecar fa ni més ni menys que 98 anys, el 1921. El Club de Campo de Madrid, que no ha aconseguit guanyar mai la Lliga, posseeix 13 campionats, per onze d’un CD Terrassa que va guanyar el seu primer trofeu l’any 1933 i l’últim l’any 1975. Els altres tres títols catalans els va guanyar el FC Barcelona. La ratxa més llarga de títols consecutius la tenen l’Atlètic (del 1984 a 1988) i el Polo (entre 1979 i 1983). Tots dos van aconseguir encadenar cinc victòries consecutives en aquesta competició, que diumenge tindrà un nou campió.

To Top