Esports

La runneada convida a tancar l’any corrent

Acomiadar l’any corrent pels carrers de Terrassa s’ha convertit en una tradició per un important grup de persones, que any rere any creix en número. El marc de la iniciativa és la Runneada de Cap d’any, una convocatòria esportiva i lúdica que promouen cada 31 de desembre l’Associació de Veïns de Poble Nou Zona Esportiva i el Nenazas Running Club. Es tracta d’una activitat gratuïta que va néixer amb el propòsit de donar una resposta a aquells que volien participar en una cursa d’aquestes característiques sense haver de pagar els alts preus d’altres proves atlètiques.

"Aquesta és una iniciativa que neix del teixit social, que combina esport i oci i que convida a passar-ho bé en el darrer dia de l’any", va dir el regidor d’esports de l’Ajuntament, Miguel Ángel Moreno, en la presentació de la prova que es va fer ahir. "El seu creixement és sinònim que les coses es fan bé."

La prova es fa sobre una distància de poc més de sis quilòmetres i no té ànim competitiu. De fet, es corre en grup i a un ritme molt assumible que no passa dels 7 minuts per quilòmetre. La sortida i l’arribada estan ubicades a la plaça de Can Roca i al llarg del recorregut es fan tres aturades: al final del carrer Salmeron, a la Plaça Vella i a la corba que uneix les avingudes Tarradellas i Abat Marcet. El sentit lúdic de la prova no només es visualitza en aquest àmbit no competitiu, sinó també en la imatge de molts participants que participen disfressats.

Participació record
"La participació la preveiem aquest any més elevada, de record", va dir Emilio Sánchez, del Nenazas Running Club i responsable de l’organització. L’any passat van córrer unes 800 persones. Aquest any, s’està a punt d’arribar als 700 inscrits, que són els que podran córrer amb dorsal i accedir als regals que atorga l’organització: una samarreta i un lot de productes naturals Dietbox. "Limitem els dorsals pel tema dels regals. Però tothom que vulgui pot venir a córrer encara que sigui sense dorsal", ha recordat Emilio Sánchez. "Estem molt contents de la resposta de la ciutat. És el suport a una manera de fer les coses, gratuïta i altruista."

La Runneada va néixer com una trobada d’amics del Nenazas Running Club per compartir l’activitat atlètica en el darrer dia de l’any. Però aquella trobada va anar agafant cos, ampliant els participants fins a establir-se com una cita esportiva reglada l’any 2013, en la cinquena edició. Dídac Romera, de l’Associació de Veïns del Poble Nou Zona Esportiva, va recordar que aquesta entitat ha donat suport en tot moment a la Runneada. "La cursa es va anar fent gran i ens van demanar suport. Ens vam abocar per donar-los l’estructura que necessitaven i així ho seguirem fent", va dir al respecte.

To Top