Diners

La Cambra s’apropa a tot el seu territori amb contactes directes

El nou equip de la Cambra, que lidera Ramon Talamàs, vol reforçar la seva posició de representació empresarial i servei al teixit socioeconòmic de la demarcació de forma oberta i propera. Col·laborar de forma activa amb totes les Cambres catalanes a través del Consell General de Cambres de Catalunya és un també un altre del dels seus eixos d’actuació per l’actual mandat. Paral·lelament, el suport a la internacionalització de les empreses continuarà essent la seva principal línia d’actuació, així com la formació per a directius

La definició d’objectius i estratègies de l’entitat, que van ser presentar recentment, arriba després de la renovació del Ple de la Cambra de Terrassa, que es va constituir el passat 13 de juny. Durant aquests primers mesos, les reunions del Comitè Executiu s’han celebrat a les seus de diverses empreses de la demarcació i l’última sessió plenària es va desenvolupar a les instal·lacions del Leitat, amb la participació de l’alcalde de Matadepera, Nil López; la intenció és fer-les també, de manera itinerant pels diferents municipis de la demarcació. Així mateix s’han mantingut reunions amb els alcaldes de totes les poblacions de la demarcació.

L’apropament al territori ha permès detectar les moltes inquietuds dels alcaldes per assumptes com el desequilibri del model comercial a la majoria de les poblacions; la preocupació sobre com afectarà els municipis la reestructuració empresarial i la necessitat d’eines per impulsar els polígons industrials i atraure noves inversions; o el desconeixement de com evolucionaran les infraestructures pendents.

Detectar inquietuds
La Cambra de Terrassa treballarà per interconnectar les demandes de les administracions locals i la Generalitat, així com per donar respostes a les necessitats del món empresarial. Les principals línies estratègiques de la Cambra de Terrassa per al període 2020-2023 se centren a potenciar el seu paper de representació empresarial; fomentar la internacionalització de les empreses amb serveis de valor afegit al teixit empresarial i amb atenció especial a tots els projectes europeus de promoció empresarial (i més concretament a aquells que estan lligats a la sostenibilitat, la digitalització i l’emprenedoria); i la formació, que mantindrà el Programa de Garantia Juvenil, que forma part del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) i potenciarà l’exitós programa PLATÓ de formació per a directius, ampliant la seva cobertura i a altres col·lectius. Així mateix, es vol donar un nou impuls a l’assessorament i l’emprenedoria creant un entorn relacional i de negocis que permeti aprofitar l’ampli i consolidat coneixement i experiències del conjunt de les empreses de la demarcació. La Cambra de Terrassa reclama que les obres de la B-40 ja iniciades finalitzin el 2020 per evitar encariments del projecte i defensa la prolongació d’aquesta, com a via ràpida, fins a Sabadell i posteriorment fins a Granollers, per tal d’afavorir la competitivitat del territori, així com una millor interrelació amb l’AMB i entre les dues comarques del Vallès.

To Top