El fort vent amb el qual va començar la jornada d’ahir pot haver estat el principal escull, a l’hora de sortir de casa, per als aspirants a ser figurants de la sèrie “Hache”. Això i que, enguany, l’ampli horari ha permès prendre’s amb calma l’assistència. No es van veure, per tant, les cues matineres de l’any passat, però tanmateix el flux de gent va ser constant.
A les onze del matí ja havien omplert el formulari, deixat la còpia de la seva documentació i s’havien deixat fotografiar una quarantena de persones, però al migdia la xifra només havia arribat al centenar de persones. Dues taules els esperaven amb els formularis on havien d’omplir les seves dades i informar sobre altres aspectes rellevants: les talles de camisa, pantaló i sabata, l’alçada, el coneixement del ball swing, la possibilitat de portar una safata de cambrer o si l’aspirant té tatuatges o no.
Mari Pastor, de l’agència de càsting especialista en figuració JK Gumán de Ruz, rebia els aspirants i els explicava que dimarts coneixerien el resultat de la selecció, i els escollits serien convocats a una prova de vestuari. Als homes se’ls informava que havien de desempallegar-se de barba i bigoti, i a les dones que els seus tints no podien ser massa moderns, i havien de descartar reflexos i metxes. A banda d’aquests detalls, a alguns se’ls avançava que el rodatge es produiria entre febrer i març de l’any vinent,al Parc Audiovisual de Terrassa.
Els figurants que surtin d’aquesta selecció participaran, molts d’ells, a unes escenes que es desenvoluparan a una sala de festes. No obstant això, “la gent ens pot servir per a altres escenes i localitzacions, no només a Terrassa.”
Amb presses
De fet, s’han deixat caure pel càsting no només terrassencs i terrassenques, sinó també persones provinents d’altres poblacions catalanes. És el cas d’Heber Cobeñas, mestre de ball llatí i animador infantil, de Sabadell, amb força experiència en el món de les sèries. Ha participat en moltes, “l’última d’elles la de ‘Maradona'”, diu entre presses, ja que després del càsting ha d’arribar a temps a recollir al seu fill a l’escola.
De molt més lluny ha arribat Mònica Garofaro, de Sant Pere de Ribes, una autèntica especialista en la realització de càstings. És massatjista professional i es dedica al món del teatre infantil, però també ha treballat en spots i programes, televisius, sèries… Posa com a exemples l’anunci de General Óptica, el documental “Soy Rosa” amb Rosa López, el programa “Juego de Niños”, la sèrie “Hanna”…
Aquesta activitat contrasta amb la inexperiència de dues veteranes. Ángeles Cobo i Mari Carmen Guindos. Ronden els 64 anys, són amigues i, tot i ser el seu primer càsting, “fa molts anys que ens agraden aquestes coses, fins i tot hem anat a la tele de públic”, explica Mari Carmen.
Mai no han fet figuració, però Ángeles recorda haver participat, de ben petita, en un grup de teatre amateur. Conscient el seu entorn del seu interès per aquesta activitat, li van enviar una imatge amb les dades. “Penso que compleixo tots els requisits”, diu, esperançada.
Contrastant amb la seva veterania, està l’exultant joventut de l’aspirant a actriu Jana Flotats, de 21 anys. “Estic estudiant interpretació”, i aquesta sembla la principal raó per la qual li interessa participar a una sèrie que “no he vist mai.” Amb tot, un dels seus professors hi participa. Al càsting ha conegut a Laia Garcia, que ha estudiat teatre musical, ball i claqué, i que també reconeix que no ha vist “Hache.” En el seu cas té una raó de pes: “No la vull començar encara perquè em conec, m’agraden molt les sèries i si m’hi enganxo, ja no puc parar. Haig de dosificar”, confessa.
El teatre amateur segueix sent font d’aspirants a figurants, com és el cas de Carme Guil, monitora de menjador de Terrassa i, com a hobby, actriu amateur. Ha sortit del càsting amb un somriure, afirmant: “Ha anat més ràpidament del que em pensava.”
Les primeres xifres d’assistència han descol·locat una mica als convocants, perquè la cosa ha anat més fluixa del que es preveia donat l’èxit de l’any passat. Cal recordar que el càsting celebrat a Terrassa, el mes de setembre de 2018, per a la primera temporada de la sèrie, va comptar amb més de 1200 participants. Les cues van ser prou visibles, durant tot un dia, al carrer Font Vella. Aquestes xifres fulminen d’altres estadístiques aconseguides per la productora no fa molt, aplegant a 500 persones a ciutats com Manresa o Palamós.
A part de poder viure un rodatge en primera persona, i estar a prop d’actors i actrius de primera línia, altres al·licients de participar a “Hache” tenen a veure amb el fet que es tracta d’una activitat remunerada i que, durant les 10 o 11 hores que duri el rodatge, hi haurà accès al càtering de la producció.
Avui el càsting celebra la seva segona i definitiva jornada, entre les 10 del matí i les 2 de la tarda. La productora Weekend Studio ha fet crida a persones d’entre 16 i 70 anys de Terrassa.
Cal recordar que “Hache” és una sèrie de Netflix, produïda per Weekend Studio.Verónica Fernández és la seva creadora, i la protagonista absoluta és la coneguda actriu Adriana Ugarte.