L’alcalde Jordi Ballart va fer balanç ahir del primer any de gestió pública de l’aigua a la ciutat acompanyat de la tinent d’alcalde de Territori i sostenibilitat Lluïsa Melgares i de Juan Martínez, membre de l’Observatori de l’Aigua, l’òrgan de participació ciutadana encarregar d’exercir el control social del servei, emetre informes i impulsar processos participatius.
Ballart, que el 2017 va deixar l’alcaldia denunciant "pressions" per la municipalització, va tornar a recordar ahir les "amenaces" dels qui "no volien que l’aigua deixés de ser un negoci a la ciutat".
Martínez va dir que Terrassa s’ha convertit en un referent de la gestió pública de l’aigua en l’àmbit nacional i internacional. Aquest desembre, l’Observatori ha participat a diferents fòrums de debat a Catalunya i a Amsterdam. "Terrassa està sent mirada per tothom com a model de recuperació de la sobirania pública de l’aigua, de la posada en marxa d’una empresa municipal i del projecte de l’observatori". Un projecte "innovador" que ha de millorar la governança i que haurà d’afrontar "reptes molt importants com el canvi de model de la participació ciutadana. Haurem de canviar maneres de fer", va anunciar.
Ballart va insistir en què la gestió pública de l’aigua encaixa en "la Revolució Verda que inspira el programa de govern" i sintonitza amb els objectius de la Cimera del Clima que se celebra a Madrid. En aquest sentit, Lluïsa Melgares va reivindicar que "les ciutats tenim molt a dir" en la lluita contra el canvi climàtic i la implantació d’un nou model més sostenible. "Si no el fan les ciutats, no ens en sortirem i l’aigua és un factor essencial".