Cultura i Espectacles

“La hija de un ladrón”, nominada a 13 premis Gaudí

"La hija de un ladrón", film rodat als platós de i localitzacions del Parc Audiovisual de Terrassa, ha aconseguit 13 nominacions als premis Gaudí. També trobem a la llista de nominats altres produccions rodades a Terrassa, "7 raons per fugir", "L’enigma Verdaguer", "La filla d’algú", "Paradise hills, "La catedral del mar" i a la terrassenca Mercè Paloma, nominada al millor vestuari per "Elisa i Marcela" (producció a la qual han participat d’altres professionals egarencs.)

Per la seva banda, l’ESCAC també ha anunciat que catoze dels seus graduats, repartits en un total d’11 produccions amb talent ESCAC, han aconseguit 18 nominacions a 11 categories diferents. Així mateix, "Tahrib"-una producció de l’escola- ha estat nominat a Millor Curtmetratge.

Les produccions amb talent Escac nominades han estat: "La hija de un ladrón" ( Belén Funes nominada a Millor Direcció; Belén Funes y Marçal Cebrián a Millor Guió; Neus Ollé nominada Millor Fotografia, Enrique G. Bermejo y Sergio Rueda a Millor So); "La inocencia (Lucía Alemany nominada a Direcció, Lucía Alemany y Laia Soler nominades a Guió); "Els dies que vindran" (Ana Pfaff nominada a Millor Muntatge; "Elisa y Marcela" (amb Sylvia Steinbrecht nominada a Millor Direcció Artística); "A quién a hierro mata" (Oriol Maymó nominat a Millor Direcció de Producció); "7 raons per fugir" (amb Aritz Cirbián nominat a Millor Direcció de Producció); "Ojos negros"; "La filla d’algú" (amb Aina Clotet nominada a Millor Actriu Protagonista); "La vida sense la Sara Amat" (amb Gris Jordana nominada a Mejor Fotografía; "Paradise Hills" (Alex Villagrasa pels Efectes Especials.)

Més nominades
"Els dies que vindran", amb 10 nominacions, i "La innocència", amb 7, són les altres dues pel·lícules més nominades a la dotzena edició dels premis de l’Acadèmia del Cinema Català. El palmarès es donarà a conèixer a la gala del diumenge 19 de gener de 2020 a l’Auditori del Fòrum CCIB. En la lectura celebrada ahir a l’Auditori de La Pedrera, Anna Castillo i Oriol Pla, guanyadors del Gaudí a Millor actriu secundària i Millor actor secundari respectivament el 2019, han fet públiques les nominacions en les 21 categories.

Un total de 33 títols passen a la segona volta de votacions i opten enguany a entrar al palmarès dels XII Premis Gaudí. A la categoria de Millor pel·lícula competiran quatre produccions en llengua catalana: "7 raons per fugir", "Els dies que vindran", "El viatge de la Marta (Staff only)" i "La innocència." D’altra banda, estan nominades a Millor pel·lícula en llengua no catalana "El hoyo", "La hija de un ladrón", "Liberté" i "Ojos negros."

La primera volta de votacions determina les primeres nominacions paritàries en la història dels guardons de l’Acadèmia catalana. Anna Castillo i Oriol Pla han llegit els noms dels finalistes en un acte celebrat a La Pedrera.

El 20 de desembre començarà la segona volta de votacions d’on sortiran els guanyadors i guanyadores de cada categoria. Es donaran a conèixer el diumenge 19 de gener de 2020 a la gala dels XII Premis Gaudí, produïda per Dagoll Dagom, dirigida per Jordi Prat i Coll i amb l’actriu Anna Moliner com a presentadora.

To Top