Comarca

Acusen d'”assetjament laboral” al director del Teatre-Auditori

Membres de col·lectius feministes van interrompre dimecres a la nit la presentació de la nova programació del Teatre-Auditori de Sant Cugat ocupant l’escenari amb una gran pancarta i llegint un manifest en el qual demanaven el cessament del director de l’equipament, Pep Tugues, per "assetjament laboral". La protesta, amb una gran pancarta en la qual es podia llegir "Aquesta programació inclou assetjament laboral", es va produir en un Teatre-Auditori ple de públic i convidats que volien conèixer de primera mà les novetats de la nova temporada de febrer a maig de 2020 de l’equipament.

La reivindicació va estar impulsada pel col·lectiu de dones feministes Hora Bruixa, el grup de dones artistes de Sant Cugat Adventícies, i Dones i Cultura, l’associació que va demanar la dimissió de Lluís Pasqual com a director de Teatre Lliure. De fet, durant els darrers dies, els tres col·lectius han exigit la dimissió de Tugues a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #ForaPepTugues.

Expedient
Davant aquesta intervenció reivindicativa -que es va produir a meitat de la presentació de la nova programació de l’equipament-, bona part del públic, que va omplir la platea, va acabar aplaudint, mentre el grup de dones va marxar repartint fullets on s’explica el cas.

Les promotores de la protesta exigeixen el cessament de Pep Tugues, al qual acusen de "l’assetjament laboral que durant 14 anys han patit i pateixen diverses treballadores del Teatre-Auditori de Sant Cugat".

Aquest acte de protesta es va produir un dia després que el diari local El Cugatenc publiqués un article en el qual s’acusa l’actual equip directiu de Teatre-Auditori de contractes irregulars, treu a la llum la denúncia d’una extreballadora per presumpte assetjament laboral i esmenta d’altres casos en el mateix sentit.

En declaracions a elCugatenc, la tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona, explicava que, segons un expedient obert per la instrucció municipal sobre aquesta situació no hi va haver assetjament laboral, tot i que sí que s’hi indicaven "males praxis en la gestió directiva de recursos humans".

"Volem denunciar l’assetjament laboral que durant 14 anys han patit i pateixen diverses treballadores del Teatre-Auditori Sant Cugat. Aquesta situació era coneguda per l’anterior equip de govern, que va decidir encobrir-la, fent-se també responsables i còmplices de la situació", comença dient el manifest que es va llegir a l’escenari de l’equipament.

"Prou impunitat, això no es pot tolerar més! Ni les treballadores, ni la cultura, ni aquest teatre mereixen aguantar aquestes situacions de violència", continua el comunicat, que afegeix: "Hora Bruixa, Adventícies i Dones i Cultura no permetrem que es mantinguin en situacions de responsabilitat persones que maltracten a altres. Especialment si aprofiten la seva relació de poder per mantenir comportaments vexatoris amb impunitat".

Càrrec de confiança
Conclou el manifest apel·lant "al nou equip de govern, aquí present, a posicionar-se davant d’aquesta situació i cessar immediatament del seu càrrec al director del Teatre-Auditori. Volem recordar que la direcció és un càrrec de confiança. Trencar amb aquesta situació depèn només de vosaltres, està en les vostres mans! (en referència al govern municipal d’ERC, PSC i CUP)".

To Top