Matadepera comptarà a inicis del pròxim any amb un dron que farà tasques de vigilància per lluitar contra els robatoris en domicilis, una xacra que el municipi pateix des de fa més d’un any. La seva posada en marxa és una de les mesures més destacades en matèria de seguretat que l’Ajuntament desenvoluparà al llarg de 2020.

L’aparell, que començarà a funcionar durant el primer trimestre del pròxim any, disposarà de càmera nocturna i megàfon. La idea, segons va explicar ahir l’alcalde, Nil López, és que porti a terme tasques de vigilància en diferents indrets del municipi, incloent-hi zones boscoses i la riera, que són els llocs per on solen fugir els lladres després de robar en les cases.

El dron l’utilitzarà la Policia Local. En concret, el manipularan dos agents que han fet un curs d’operadors de drons. L’equip de govern encara no ha decidit si l’adquirirà o el llogarà, encar que “és molt probable que el comprem”, va avançar ahir l’alcalde.

Dotat amb una càmera tèrmica, l’aparell farà patrullatge nocturn preventiu (ideal per als mesos de tardor i hivern, que es fa fosc aviat) i també s’utilitzarà en diferents franges horàries diürnes.

Moments d’emergència
A més de la seva funció preventiva, el dron ajudarà a la policia en moments d’emergència, com, per exemple, intentar enxampar els lladres després d’un robatori en un habitatge (d’aquí la seva importància per controlar des de l’aire zones boscoses o la riera). Però la seva versatilitat va més enllà, ja que també es farà servir des de l’àrea de Protecció Civil per lluitar contra possibles incendis.

L’Ajuntament destinarà el pròxim any un total de 26 mil euros en matèria de seguretat (en aquest import s’inclou la compra o el lloguer del dron). Dins de la partida també es contempla la posada en funcionament de noves càmeres de videovigilància (lectors de matrícules) en punts estratègics del municipi i la renovació per un any de la seguretat privada contractada pel Consistori, que des de fa uns mesos funciona en diferents indrets de la població. A més, es redactarà un pla integral de seguretat al municipi.

Pressupostos
Totes aquestes mesures s’inclouen en els pressupostos de 2020 que es van aprovar en un ple municipal celebrat aquesta setmana. Els comptes, que pugen a 12,7 milions d’euros, van tirar endavant amb els vots a favor de l’executiu (Junts per Matadepera), que amb vuit regidors de tretze possibles governa amb majoria absoluta, i en contra dels tres grups de l’oposició (Esquerra, CUP i Ciutadans).

Un dron patrullarà per Matadeperacontra els robatoris
To Top