Terrassa

Premis a l’Excel·lència per a tres professionals de centres locals

Tres professionals de centres del sector de la salut locals, dos pertanyents a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) i un del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), van ser guardonats pel Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), que va fer entrega dels Premis a l’Excel·lència Professional a 51 metges i cinc equips assistencials pertanyents a la comarca barcelonina, i que han destacat per la qualitat de la seva activitat. L’acte, celebrat a la Sala Gran del Museu Marítim de la capital catalana, coincidia amb la commemoració del 125 aniversari de la fundació del CoMB.

Els Premis a l’Excel·lència Professional, que s’entreguen des de l’any 2004, s’atorguen en diferents àmbits relacionats amb el sector: medicina hospitalària, atenció primària, salut pública i mental, atenció sociosanitària, recerca biomèdica, educació mèdica i humanitats mèdiques.

Es concedeixen als professionals de la medicina de la comarca de Barcelona que han destacat durant l’any per la seva excel·lència, pel seu recorregut professional, per la seva honestedat, pel seu compromís, pel seu altruisme i per la seva integritat.

Pel que fa als premiats de l’HUMT, es tracta del doctor Alejandro de la Sierra Iserte i la doctora Amaia Hervàs Zúñiga. Aquesta professional, llicenciada en Medicina per la Universidad del País Vasco i que exerceix com a cap clínic del Servei de Psiquiatria i coordinadora d’Infanto juvenil de MútuaTerrassa, ha estat reconeguda en la categoria d’altres àmbits assistencials.

De la Sierra, llicenciat a la Universitat de Barcelona, és cap del Servei de Medicina Interna i director de docència de l’HUMT, i ha rebut la distinció en la categoria de recerca biomèdica. D’altra banda, el guardonat del CST va ser el doctor Ramon Olivé Vilàs, cap de Medicina de l’Esport del Centre d’Alt Rendiment-CST de Sant Cugat, amb una experiència en aquesta disciplina de 30 anys i ha participat com a metge del Comitè Olímpic Espanyol a molts Jocs Olímpics. Olivé, llicenciat en medicina a la Universitat de Barcelona, va ser premiat en l’apartat d’altres àmbits assistencials.

L’acte d’entrega dels guardons va comptar amb la presència de Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya; Pere Aragonès, vicepresident del Govern; Gemma Tarafa, regidora de Salut de l’Ajuntament de Barcelona; i Adrià Comella, director del Catsalut. També van entregar els premis el president de la Junta de Govern del CoMB, Jaume Padrós, que va manifestar que el Col·legi de Metges de Barcelona, va contribuir a refermar la professió i el seu compromís amb els ciutadans i la seva salut, i també a la modernitat del país, liderant la societat del moment cap al futur.

Intervenció sorpresa
El president del CoMB va iniciar la seva intervenció amb una sorpresa, un emotiu missatge de felicitació de l’escriptor nord-americà Noah Gordon, autor de la cèlebre novel·la "El metge". Gordon, en un enregistrament de vídeo, va felicitar els metges i metgesses pels 125 anys del Col·legi i va destacar l’admiració que sempre ha sentit per una professió a la qual ha reservat un lloc destacat a tota la seva obra.

Padró va instar els professionals a mantenir aquest paper i a seguir al capdavant dels canvis que ara exigeix la societat i va assenyalar que els metges "hem de liderar aquestes transformacions". I, finalment, va reivindicar aquests guardons com un acte de reafirmació dels valors de la professió i, en definitiva, "del metge que volem".

To Top