Esports

El desè aniversari

El 15 de desembre se celebra una nova edició del Duatló i Cursa de Muntanya Ciutat de Terrassa, una prova organitzada pel CN Terrassa. La d’enguany, però, no és una edició qualsevol, ja que se celebra el desè aniversari d’aquesta convocatòria esportiva. Entre els al·licients especials destaca el fet que el duatló serà Campionat de Catalunya absolut, un fet que garanteix la participació dels millors especialistes. Una segona novetat és la introducció d’una classificació combinada, modalitat en què podran participar aquells que s’inscriguin al duatló i a la cursa. Per altra banda, els socis del CN Terrassa tindran un descompte especial en el preu de la inscripció, que serà per a ells de 9 euros en lloc dels 13 que es paga com a quota normal. Com altres anys, 50 cèntims de l’import de la inscripció es destinen a la Marató de TV3.

“Fem números rodons i volem que sigui una edició especial”, va destacar en la presentació de la prova el secretari de la junta directiva del CN Terrassa, Dani Charles, delegat de la secció de triatló durant molts anys. “El club fa un esforç per dinamitzar la vida esportiva de la ciutat amb les seves seccions.”

La Cursa de Muntanya serà l’encarregada d’obrir la jornada. A les 8.45 del matí es donarà la sortida. Els participants hauran de fer front a un recorregut de 10 quilòmetres, que es desenvoluparan gairebé de forma íntegra per un terreny sense asfaltar i que s’endinsarà en el Parc Natural de Sant Llorenç. El circuit presenta en aquesta edició canvis substancials en relació amb l’any anterior.

El Duatló de Muntanya començarà a les 10.30 del matí. Constarà de tres sectors: 6 quilòmetres de cursa a peu, 20 en bicicleta tot terreny fent dues voltes a un circuit establert i 3 quilòmetres finals de cursa a peu pels camps del voltant de Can Roca.

La sortida i l’arribada de les dues proves, així com l’àrea de transició, estaran ubicades al barri de Can Roca: carrer de l’Estatut amb avinguda Lacetània. Els serveis per a corredors (dutxes, rentat de bicicletes, etcètera) se situaran a les instal·lacions del CN Terrassa en el Pla del Bon Aire.

Participants
Els organitzadors preveuen que a la Cursa de Muntanya participin unes 260 persones, mentre que al duatló s’esperen uns 300 inscrits. “Entre esportistes i voluntaris comptarem amb unes 800 persones. Per tant, estem parlant d’uns dels esdeveniments esportius més importants de la ciutat”, va explicar el coordinador de les proves, Àlex Frías. En relació amb les novetats d’aquest any, va parlar de la modalitat combinada que s’introdueix per primer cop. “La destinem a persones que vulguin fer llarga distància, ja que implica una preparació extra.”

Sobre el recorregut fet en aquests deu anys, Frías fa un balanç positiu però parla dels reptes de futur. “El duatló de muntanya està en retrocés. Hi ha molt duatló de carretera, que està agafant més protagonisme i té un calendari més nombrós, i una gran varietat d’oferta esportiva. Estem en un moment d’estancament, en el que és molt difícil créixer.” Charles recorda que la prova de Terrassa “´és la que compta amb més inscrits”, malgrat que no omple la previsió de places. “Si aquest any no omplim sent Campionat de Catalunya, serà un senyal que hi ha un problema que exigiria mesures per part de la federació i pel que fa a nosaltres ens podria portar a baixar el nombre de previsions. És un any clau.”

Entre els obsequis que rebran els participants, cal destacar unes mànigues tècniques per córrer i uns mitjons especials del desè aniversari de l’empresa Hoko.

To Top