Terrassa

Viatges a preu tancat com les VTC, no amb elles

En un mercat competitiu, els taxistes de Terrassa exploren fórmules que els permetin treballar en igualtat de condicions amb les VTCs, amb les que ni és plantegen de moment col·laborar, com ho han fet a Madrid. A la capital espanyola l’aplicació d’Uber ja incorpora reserves dels taxis madrilenys.

A Terrassa, el col·lectiu ha proposat a l’Ajuntament incorporar a l’aplicació Taxi Mes, que gestiona les reserves online a diverses ciutats, la tarifa 5, que permet accedir a serveis tancats.

"L’objectiu és posar fi a la sensació ‘no m’en refio’ amb la que alguns usuaris s’acosten al taxi", comenta Jordi Servós. Amb la tarifa 5, l’usuari pot contractar el servei després de tancar prèviament el recorregut, calcular el temps de desplaçament i el preu total. També podrà triar si paga anticipadament amb targeta, si ho fa en pujar al taxi, en baixar, en metàl·lic o en targeta.

En aquest moment la tarifa 5 és un projecte sobre la taula municipal. Els taxistes han "demanat que pugui estar activa el 2020 o que es treballi per incorporar-la com abans millor".

Els taxistes terrassencs afirmen que la demanda es manté estable a la ciutat, on un 80 per cent dels trajectes són interiors. La irrupció d’operadors com Uber i Cabify no ha alterat el mercat local del transport públic de pagament, afirmen des de Tele Taxi.

To Top