Terrassa

800 enginyers per reactivar l’economia

La fusió de les dues escoles d’enginyeria del campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa ha portat, entre altres coses, a celebrar una graduació anual molt nombrosa donat que imparteix deu graus i vuit màsters. Aquesta vegada han estat 800 els estudiants que van acabar la seva formació superior el curs 2018-19 i que compten amb formació altament qualificada i amb moltes ganes d’inserir-se al mercat de treball i contribuir a reactivar l’economia.

La gala acadèmica va tornar al Recinte Firal del Passeig del 22 de Juliol perquè, després de la fusió, va caldre buscar un espai que pogués acollir tants assistents. Tot no hi van -aquesta vegada van ser uns 400 graduats- però els que hi són estan acompanyats de familiars, a més de les autoritats polítiques i acadèmiques.

La nova gran promoció, que és de les més nombroses a Catalunya i a l’Estat espanyol va tenir un padrí d’excepció, Javier Cacho, físic, científic i escriptor. Cacho va ser membre l’any 1986 de la primera expedició científica espanyola a l’Antàrtida, on tornaria durant anys per investigar la destrucció de la capa d’ozó. El científic, en la seva lliçó magistral, va animar als nous titulats a encarar el futur amb vitalitat, professionalitat i optimisme, i sobretot a treballar en equip. Pel seu missatge es va remetre als exploradors que van anar al Polo i va treure ferro en si un és el primer descobridor o el segon perquè el més essencial és tenir reptes de present i futur.

Valor humà i talent
Les autoritats acadèmiques, el director de l’Eseiaat, Xavier Roca, i el rector de la UPC, Francesc Torras, van ser els encarregats d’obrir i cloure l’acte. Roca considera que la festa de graduació com un gran actiu social, en tant que representa un gran valor humà i de talent retornar al conjunt del país quasi mil enginyers cada any.

Per la seva banda, el rector Francesc Torres destacar la importància de l’acte i reiterar que el campus de Terrassa és una referència per la UPC. Les paraules finals van ser de l’alcalde Jordi Ballart, qui va posar l’accent en l’aposta universitària de la ciutat. L’acte també va premiar als alumnes amb millor expedient acadèmic, finançats per les empreses de diversos sectors que col·laboren des de fa temps amb la gran escola d’enginyeria. Són empreses com ara AENA, caixa d’Enginyers, Kostal, Germans Boada, Ausa, Lauda, FIIC, ABB, Cirprotec, COEIC, Circutor, Enginyers BCN, HENKEL, COEIAE, IMC TOYS, Continental Automative Corporation, Proyectos de Ingeniería del Vallès, Clínica Dental Les Escoles i la Mutua d’Enginyers. De totes les promocions, la més nombrosa és la d’Enginyeria en Tecnologies Industrials (104 alumnes) i, en consonància, el màster més nombrós (95) el d’Enginyeria Industrial.

To Top